Direksiyon hakimiyetini kaybetti, müstakil evin içerisine daldı Direksiyon hakimiyetini kaybetti, müstakil evin içerisine daldı

Bilim insanlarının araştırmaları sonucu kan grupları arasında en fazla yaşam süren kan grubuna sahip insanların sonuçları açıklandı.

KAN GRUBU YAŞAM SÜRESİNİ ETKİLER Mİ?

Sağlıklı ve uzun bir yaşamı kendimize bakarak sağlıklı beslenerek yediğimiz içtiğimize dikkat ederek sağlamamız mümkün ancak yapılan son araştırmalar sonucunda 100 yaşından fazla yaşam sürebilen insanların kan gruplarının belirli kan gruplarına sahip oldukları açıklandı.

Yapılan araştırmalarda bilim insanlarının ilgisini çeken kan gruplarının yaşam süresi üzerinde belirli bir faktöre sahip. Yapılan çalışmalar, A, B, AB ve 0 kan grupları arasında yaşam süresi açısından belirgin farklılıklar olduğunu göstermektedir.

EN UZUN ÖMÜRLÜ KAN GRUBU BELLİ OLDU

Bilim adamlarının yaptığı araştırmaları sonucunda 0 kan grubuna sahip olan vatandaşlar daha sağlıklı ve daha uzun bir ömüre sahip. 

İngiltere’de yapılan yeni bir araştırmada, kan gruplarıyla hastalıklar arasında bağlantı olduğu tespit edildi.

Londra Üniversitesi’ne bağlı Royal Holloway Üniversitesi’nde yapılan çalışmada, tansiyon, bulaşıcı hastalıklara yakalanma ihtimali ve kanser riski de dahil olmak üzere birçok hastalığın sebebinin kan grupları olabileceği belirtildi.

Araştırmada, kan grubunu belirleyen genlerin aynı zamanda CVT adı verilen beyinde kan pıhtılaşması riski ile de bağlantılı olduğu aktarıldı.
 

BİR ASIR ÖMÜR SÜREN İNSANLARIN ORTAK ÖZELLİKLERİ

Bu özellikler arasında genellikle düzenli egzersiz yapma alışkanlığı, dengeli ve sağlıklı beslenme, stresle başa çıkma becerisi, sosyal ilişkilerde aktif olma,

pozitif bir yaşam bakış açısına sahip olma ve genetik faktörler ön plana çıkmaktadır.

Ayrıca, uzun ömürlü insanların genellikle aktif bir yaşam tarzı sürdürdükleri, zihinsel olarak da aktif kaldıkları ve sürekli olarak kendilerini geliştirmeye çalıştıkları gözlemlenmektedir.

Muhabir: Sedat Kaan ERAT