Seyhan Belediyesi, Adana'nın Bey Mahallesi'nde şehit ismiyle anılan "Şehit Fatih Yeniay Mutfağı" adıyla kentin ilk kent lokantasını hizmete sundu.

Açılış törenine Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin ile birlikte CHP Genel Başkan Yardımcıları Gökan Zeybek, Burhanettin Bulut, Özgür Karabat, CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, milletvekilleri ve Şehit Fatih Yeniay’ın ailesi katıldı.

"Yoksulluk Kader Değildir"
Açılışta konuşan Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, yoksullukla mücadelede kent lokantalarının önemine dikkat çekerek şunları söyledi: "Yoksulluk kader değildir. İnsanın karnını doyurabilmesi ve sağlıklı gıdaya ulaşabilmesi en temel insan hakkıdır. Bizler halkın parasını halka harcayarak, bu yoksulluk karşısında vatandaşlarımıza bir nebze nefes aldırmaya çalışıyoruz."

Başkan Tekin, kent lokantalarının sosyal yardımlaşma ve dayanışma açısından büyük bir adım olduğunu belirterek Cumhuriyet Halk Partili belediyeler olarak Türkiye genelinde bu projeyi yaygınlaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Seyhan Şehit Fatih Yeniay Kent Lokantası3

"Askıda Yemek" Uygulaması Başladı
Törende konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek ise kent lokantalarında "Askıda Yemek" uygulamasını başlattıklarını açıkladı ve hayırsever vatandaşları bu uygulamaya destek olmaya çağırdı. Zeybek, uygulamanın ihtiyaç sahiplerine destek olmayı hedeflediğini belirtti.

Adana'da çocuğu ısıran maymunun sahibine büyük ceza! Adana'da çocuğu ısıran maymunun sahibine büyük ceza!

Halkçılık Programının Bir Parçası
CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu ise açılışta yaptığı konuşmada, CHP tarafından yazılan halkçılık programının belediye başkanları tarafından hayata geçirildiğini belirtti. Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin’e teşekkürlerini sunan Tanburoğlu, kent lokantalarının bu programın önemli bir parçası olduğunu söyledi.

Şehidin Adı Yaşatılacak
CHP Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, açılan lokantaya ismi verilen Şehit Fatih Yeniay’ın ailesine saygılarını sunarak şehidin adının bu lokantada yaşatılacağını ifade etti.

Şehit Fatih Yeniay

Şehit Fatih Yeniay kimdir?
Şehit Fatih yeniay, 05.07.1994 tarihinde Mardinli olan Fatma ve Mehmet Zeki YENİAY çiftinin altıncı çocuğu olarak Seyhan ilçesi Bey Mahallesi'nde dünyaya geldi.

İlk ve ortaöğrenimini Havuzlubahçe İlköğretim Okulu'nda tamamladı. Fatih Ticaret Meslek Lisesi Muhasebe ve Finansman Alanı'ndan mezun olduktan sonra Mersin Üniversitesi Erdemli Meslek Yüksek Okulu Bankacılık ve Sigortacılık Programı'nı bitirdi.

Öğrenciliği boyunca sosyal ve kültürel etkinliklerde yer alan Fatih YENİAY;  çevresinde vatan ve bayrak konusunda duyarlı, insan ilişkilerine önem veren saygılı ve yardımsever birisi olarak bilinirdi.

Acemi birliği eğitimini Ankara / Etimesgut Tankçı Birliği'nde aldıktan sonra usta birliği için Diyarbakır / Sur İlçe Jandarma Komutanlığı'na katıldı.

Diyarbakır – Sur İlçe Jandarma Komutanlığı'nca 18 Şubat 2016 tarihinde icra edilen Mayın/EYP araması sonucunda, Kocaköy – Sur karayolu Ali Bardak Köyü yolu ayrımında, bölücü terör örgütü mensuplarınca yola tuzaklanan el yapımı patlayıcı maddenin saat:09.30 sularında infilak etmesi sonucunda şehit olmuştur.

Fatih YENİAY, asil Türk milletinin bir ferdi olarak; bayrağı ve vatanının bölünmez bütünlüğü uğruna şehitlik mertebesine ulaşmıştır.

Kaynak: İHA