MHP lideri Devlet Bahçeli Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Bahçeli, gazetecileri, Halk TV'yi ve CHP'yi hedef alarak '' ifadelerini kullandı.

"Hudut İhlalinden Kaçının"

MHP’nin Meclis grup toplantısında konuşan Bahçeli, özellikle davayı takip eden gazetecilere ve CHP’ye sert bir şekilde yüklendi. Şu ifadeleri kullandı:

Hatay'da çeşitli suçlardan aranan 8 şüpheli yakalandı Hatay'da çeşitli suçlardan aranan 8 şüpheli yakalandı

''Herkes haddini bilsin, hudut ihlalinden kaçınsın. Kapımızın önünde baykuş öttürmeyiz, akbabaların da kanatlarını yolarız. Dört soytarı muhabirle MHP'yi sorgulayamazsınız."

Bahçeli'nin bu sözleri, özellikle Sinan Ateş davasının kamuoyunda geniş yankı bulması sonrasında dikkat çekti.

İsrail’e Sert Tepki

Bahçeli, aynı konuşmasında İsrail'in Suriye, Filistin, Lübnan üzerindeki saldırılarına da sert tepki gösterdi. "İsrail kontrolden çıkmıştır, savaş çıkacağı kadar çıktı," Ayağınızı Denk Alın'' diyen Bahçeli, Birleşmiş Milletler'e (BM) Ortadoğu'daki gelişmelere müdahale etme çağrısında bulundu. Bahçeli, BM Güvenlik Konseyi'nin işlevsiz kaldığını ve bu yapının değişmesi gerektiğini vurguladı.

CHP ve Gazetecilere Yönelik Eleştiriler

Bahçeli, Sinan Ateş cinayeti davasını takip eden muhalefet partilerini ve basını sert sözlerle eleştirerek CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı:

"CHP ve Halk TV ayağınızı denk alın. Dört soytarı muhabirle Milliyetçi Hareket Partisi’ni sorgulatamazsınız."

Bu açıklamalarla, Bahçeli’nin partiye yönelik suçlamalara karşı sert duruşunu bir kez daha ortaya koyduğu görüldü.

Öğretmenlik Meslek Kanunu ve 9. Yargı Paketi

Bahçeli, ayrıca Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi ve 9.ncu yargı paketinin kısa sürede yasalaşacağını belirterek, Cumhur İttifakı'nın Türkiye’nin ekonomik ve siyasi istikrarının teminatı olduğunu savundu.

Muhabir: Sedat Kaan ERAT