OSMANİYE'DE ANNE ADAYLARI BU STANDI ÇOK SEVDİ OSMANİYE'DE ANNE ADAYLARI BU STANDI ÇOK SEVDİ

Osmaniye Valisi Dr.Erdinç Yılmaz, yaşlıların tecrübeleri, bilgi ve birikimleriyle geleceğe ışık tutan, dün ile bugün arasında köprü kuran, geçmişi yaşatarak örf ve adetleri, kültür ve değerleri yarınlara aktaran hafıza olduğunu belirtti.
Vali Yılmaz, Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, yaşlılara hürmet, sevgi ve hizmette kusur etmemenin millet olmanın gereği olduğunu kaydetti.
Kıymetli yaşlılarımızın desteklenmesinin önemli olduğunu ifade eden Yılmaz, şu ifadelere yer verdi:
“Şanlı Türk Milleti, dini ve kültürel değerlerinden aldığı terbiyeyle; huzur ve refah yüklü bugünlere gelmemizde çok büyük emekleri olan büyüklerimize daima saygı ve sevgiyle yaklaşmış; büyüklere gösterilen minnet, şefkat ve samimiyet duyguları her zaman ağırlığını hissettirmiştir. Yaşlılarımıza hürmet, sevgi ve hizmette kusur etmememiz millet olmamızın gereğidir. Bizler yaşlılarımızı, milletimizin “bereket unsurları” olarak görürüz. Şeyh Edebali’nin “Ananı, atanı say; bereket büyüklerle beraberdir.” sözünü hepimiz rehber ediniriz. Bu düşünce hem aile bağlarımızın hem de millet dokumuzun korunması bakımından hayati bir önem taşımaktadır. Kıymetli yaşlılarımızın desteklenmesi, evlerinde ve kurumlarında, en mutlu ve huzurlu olacakları ortamlarda bakılmaları için, maddi destekten başlayarak psikolojik desteğe kadar Devletimizin sunduğu pek çok imkân ve birçok model mevcut. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti her alanda olduğu gibi huzurevlerinde sağlanan hizmetlerle de dünya standartlarının çok üzerine çıkmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizin ve bizlerin geleceği için birçok fedakârlık gösteren büyüklerimizi saygı ve sevgiyle anıyor, her günün yaşlılarımızın kıymetinin bilindiği ve onlara hak ettikleri değerin verildiği günler olmasını dileyerek Dünya Yaşlılar Günü’nü kutluyorum” ifadelerini kullandı. 

 
 

Muhabir: Ümit KAHRIMAN