OSMANİYE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ AYDIN ALBAK'TAN, 2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MESAJI OSMANİYE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ AYDIN ALBAK'TAN, 2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MESAJI

Geçen hafta yükselişe geçen altın bu haftanın ilk gününde düşüşe geçti. Fed'in faiz indirimi beklentisi güçlendirilmiş yukarıya çekilen altın fiyatları haftanın ilk gününde beklenmedik şekilde altında düşüş yaşandı. 

ABD enflasyonunun etkileri ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararına ilişkin olası beklentiler de fiyatlamaları etkileyecek.

GEÇEN HAFTA YÜKSELİŞE GEÇTİ
Geçen hafta ABD’de aylık enflasyon yüzde -0,1 yıllık enflasyon yüzde 3 ile beklentilerin altında gerçekleşti. ABD’de açıklanan enflasyon verisinin ardından Fed'in faiz indirimi yapma ihtimali arttı ve altın fiyatları ons başına 2425 dolara kadar yükseldi. 

Beklentinin üzerinde gelen üretici enflasyonu, kâr satışları ile birleşince altın fiyatları tekrar bir miktar geriledi ancak haftayı yükselişle tamamladı. Böylece ons altın üst üste üçüncü haftada da artmış oldu.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM NE?
Güne 2411 dolardan başlayan ons altın gün içinde en düşük 2405 dolar, en yüksek de 2415 dolar seviyesi görüldü.
Güne 2561 liradan başlayan gram altın ise gün içinde en yüksek de 2569 lira seviyesi görüldü. Gram altının tarihi yüksek seviyesi 2570,1 lira olmuştu.
Saat 9.00 itibariyle ons altın 2408 dolardan işlem gördü. Gram altın ise 2561 TL'den işlem gördü. Çeyrek altın ise 4 bin 186 TL'den alıcı buldu. 

KCM Trade'in baş piyasa analisti Tim Waterer konu ile ilgili yorumunda, "Enflasyon görünümü ve faiz oranı tablosu geçen hafta altının lehine hareket etti. Düşük bir faiz ortamına yaklaştıkça, yıl bitmeden altının yeni rekor seviyelere ulaşması için koşullar olgunlaşabilir" dedi.
 

Muhabir: Sedat Kaan ERAT