AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi ve Genel Sekreter Yardımcısı, 27. Dönem AK Parti Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Kaya mesajında, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Gününün, kamuoyunu aydınlatma, doğru ve tarafsız bilgilendirme gibi hayati görevleri üstlenen gazetecilerimizin özverili çalışmalarını takdir etme günü olduğunu kaydetti.

Gazetecilik, demokrasinin teminatı olan bilgilendirme ve ifade özgürlüğünün en önemli araçlarından biri olduğunu hatırlatan Kaya, şu ifadelere yer verdi:
“Toplumun haber alma hakkını savunan gazeteciler, doğru bilgiyi halka ulaştırmak adına zorlu koşullar altında, büyük bir sorumluluk ve cesaretle görev yapmaktadır. Özellikle bugün, gazeteciler mesleklerini icra ederken birçok zorlukla karşı karşıya kalmakta; çeşitli baskılar, tehditler ve sansürle mücadele etmek zorunda kalmaktadırlar. Gazetecilerin tarafsız, objektif ve güvenilir bilgi sunma sorumluluğu, toplumun geleceği açısından kritik bir öneme sahiptir. Doğru habercilik, demokrasinin işleyişini sağlıklı bir şekilde sürdürebilmesi için vazgeçilmezdir”

Kaya, gazetecilik görevinin zaman zaman büyük riskler ve tehlikeler barındırdığını hatırlattı.

Eski Milli Futbolcu Hakan Şükür'den Fetullah Gülen Açıklaması Eski Milli Futbolcu Hakan Şükür'den Fetullah Gülen Açıklaması

Savaş bölgelerinden afet alanlarına, siyasi baskılardan toplumsal olaylara kadar birçok zorluk içinde çalışan gazetecilerin, fedakârlıklarıyla her zaman takdiri hak ettiğini aktaran Kaya, şöyle devam etti: ”AK Parti olarak, demokrasinin ve toplumun en önemli unsurlarından biri olan basın özgürlüğünün korunması ve geliştirilmesi konusunda önemli adımlar attık ve bu konuda son derece kararlıyız. Basın özgürlüğü, sadece gazetecilerin hakları değil, aynı zamanda toplumun doğru bilgiye ulaşma hakkıdır. Bu anlayışla, basının özgürce görevini yerine getirebilmesi için gerekli adımları atmaya ve gazetecilerin güvenli bir ortamda çalışmalarını sürdürmelerine destek olmaya devam ediyoruz. Özgür ve tarafsız basının demokrasinin güvencesi olduğuna inanıyor; toplumun her kesiminin sesini duyurabilecek bir basın yapısının korunmasının önemli olduğunu vurguluyoruz”

Kaya, sözlerinin sonunda kamuoyunu bilgilendirme görevini özveriyle yürüten tüm gazetecilerinin 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Muhabir: Ümit KAHRIMAN