OSMANİYE'DE ÖĞRENCİLERDEN CAMİ ZİYARETLERİ OSMANİYE'DE ÖĞRENCİLERDEN CAMİ ZİYARETLERİ

AK Parti MKYK Üyesi ve Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Kaya, AK Parti’nin 23. Kuruluş yıldönümü dolasıyla kutlama mesajı yayımladı
Kaya, mesajında 23 yıllık kesintisiz hizmet yolculuğunun bir parçası olmanın gururunu yaşadığını belirtti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde sayısız hizmet ve reformları kazandırıldığını hatırlatan Kaya, “14 Ağustos 2001 tarihinde, “Halka hizmet, Hakk'a hizmettir” şiarıyla yola çıkarak, Türkiye’nin dört bir yanında kalkınma, adalet, eğitim, sağlık, savunma, ekonomi, ulaşım ve daha birçok alanda önemli adımlar attık. AK Parti olarak iktidara geldiğimiz 2002 yılından bu yana, ekonomimizde büyük bir dönüşüm gerçekleştirdik. Enflasyonun kontrol altına alınması, döviz rezervlerinin artırılması, IMF borçlarının kapatılması gibi adımlarla ekonomik istikrarı sağladık. Türkiye, bu dönemde dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri haline geldi ve kişi başına düşen milli gelirde önemli artışlar sağlandı. Ancak, bu süreçte ülkemiz, hem iç hem de dış kaynaklı ekonomik saldırılara ve spekülatif döviz hareketlerine maruz kaldı” ifadelerini kullandı.

151325717 10158489342008551 6925820291323659960 NBÜYÜME YOLCULUĞU DEVAM ETTİ
Kaya, AK Parti iktidarının kararlı politikalarla bu ekonomik darbe girişimlerinin üstesinden geldiğini ve büyüme yolculuğunu sürdürdüğünü hatırlattı.
Türkiye’nin dört bir yanında inşa edilen bölünmüş yollar, otoyollar, köprüler ve tüneller, ülkenin her köşesini birbirine bağladığı anlatan AK Parti MKYK Üyesi ve Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Kaya, şöyle devam etti:
“Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve İstanbul Havalimanı gibi dev projeler, sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da dikkatini çeken yatırımlar arasında yer aldı. Ulaşım alanındaki bu atılımlar, sadece iç turizmi canlandırmakla kalmadı, aynı zamanda uluslararası ticaretin de önünü açtı. AK Parti hükümetleri olarak, sağlık alanında devrim niteliğinde adımlar attık. Şehir hastaneleri projesi ile Türkiye genelinde modern hastaneler inşa ettik, sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırdık ve vatandaşlarımıza sağlık alanında dünya standartlarının üzerinde hizmet sunmaya başladık. Genel Sağlık Sigortası uygulaması ile tüm vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden yararlanması sağladık. Modern okullar inşaa ederek, okullaşma oranlarını artırdık ve genç nesillerin daha iyi eğitim almasının önünü açtık. Yeni üniversitelerin kurulması, eğitimde fırsat eşitliği sağlanması, öğretmen sayısının artırılması, eğitim kalitesini yükselten önemli adımlar oldu.

271604695 10159124098193551 4954364944533396302 NTEHLİKELİ SÜREÇTEN GÜÇLENEREK ÇIKTIK
Kaya, demokratikleşme ve hukukun üstünlüğü konusunda önemli adımlar atıldığını söyledi.
Yargı reformları ile adalet sisteminde iyileştirmeler yaparak, insan hakları alanında ilerlemeler kaydedildiğini vurgulayan Kaya, “AB uyum süreci kapsamında yapılan düzenlemelerle, Avrupa standartlarına yakınlaşan bir hukuk sistemi inşa ettik. Ancak, bu süreçte 27 Nisan e-muhtırası, 17-25 Aralık operasyonları ve 15 Temmuz darbe girişimi gibi demokrasiyi hedef alan hain saldırılarla karşı karşıya kaldık. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliğinde milletin iradesine sahip çıkıp bu girişimlere karşı dik durduk ve Türkiye’yi bu tehlikeli süreçlerden güçlenerek çıkardık. Sosyal yardımlar ve destek programları ile dezavantajlı kesimlere yönelik kapsamlı çalışmalar yaptık. Engelli vatandaşlarımıza, yaşlılara ve kadınlara yönelik sosyal politikalar geliştirdik. Aile destek programları, sosyal güvenlik reformları ve istihdam politikaları ile toplumsal refah artırdık” şeklinde konuştu.

HEDEFİMİZ BÜYÜK 
Kaya, 2002 yılında yerli savunma sanayi üretimi sadece %20 seviyesindeyken, bu oranı %80’in üzerine çıkarıldığını kaydetti.
Her alanda önemli mesafeler alındığını ifade eden Kaya, “Milli Muharip Uçak ve HÜRKUŞ, SİHA ve İHA Projeleri, Milli Gemi Projeleri (MİLGEM), Uzay ve Uydu Teknolojileri, Roket ve Füze Sistemleri olmak üzere savunma sanayi alanında birçok projeyi hayata geçirdik. 
23 yıllık iktidarlarımız sürecinde, Türkiye, her alanda önemli mesafeler kat etti. Bu dönemde gerçekleştirilen reformlar ve projeler, ülkemizin kalkınma yolculuğunda önemli birer mihenk taşı olarak tarihe geçti. AK Parti, kurulduğu günden bu yana, milletimizin teveccühü ile Türkiye’ye hizmet etmeye devam ediyor ve gelecek hedeflerine kararlılıkla yürüyor ve yürüyecektir. AK Partimizin 23 yıllık kesintisiz hizmet yolculuğunda, milletimize hizmet eden kadrolar içinde bulunan ve ebediyete irtihal eden tüm dava arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, hayatta olanlara sağlık ve afiyet, halihazırda milletimize hizmet eden tüm dava arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. 23 yıllık kesintisiz hizmet yolculuğumuzda bizleri destekleyen ve desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen aziz milletimize şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu. 

Muhabir: Ümit KAHRIMAN