TEKNOFEST'ten Çıkan Girişimciler Dünya Sahnesine Çıkıyor TEKNOFEST'ten Çıkan Girişimciler Dünya Sahnesine Çıkıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Temmuz ayı itibariyle sosyal yardım ödemelerinde zam yapılacağı müjdesini duyurdu.

Temmuz ayının ortalarında yapılması beklenen zam beraberinde evde bakım maaşları ve sosyal ekonomik destek ödemelerinden faydalanan vatandaşlar, önümüzdeki haftalarda yapılacak duyuruları merakla bekliyor. 

Haziran ayı enflasyon rakamları sonrasında, memur maaşlarına %19,31 oranında zam yapılmıştı. Sosyal yardım ödemeleri de memur maaş katsayısına göre artırılıyor. Buna göre, yaşlı ve engelli aylıkları, sosyal ve ekonomik destek ödemeleri ile evde bakım maaşı da bu oran doğrultusunda yükselecek. Temmuz ayına kadar evde bakım maaşı olarak 7608 TL ödeniyordu. %19,31 oranındaki artışla birlikte bu tutar, 9077 TL'ye yükselmiş olacak. Artan 1469 TL’lik evde bakım maaşı, Ağustos ayından itibaren hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ödemeler gerçekleştirildikçe resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden kamuoyunu bilgilendirecek.

Ağustos ayından itibaren, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın %19,31 oranında zamlanan destek ödemeleri hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatacak. Bunun yanı sıra, Temmuz ayının ortalarında, sosyal yardım ödemelerinin tarihleri de belirlenmeye başlanacak. Temmuz ayında aile destek paketi ödemeleri ve sosyal ekonomik destek ödemeleri, hak sahibi vatandaşların hesaplarına geçtiğimiz günlerde yatırıldı. Evde bakım maaşı ödemeleri 15 Temmuz civarında, sosyal ve ekonomik destek ödemeleri ise 20 Temmuz dolaylarında yapılacak. Temmuz ayı ödemeleri tamamlandıkça, Bakanlık tarafından resmi açıklamalar yapılacak.
 

Muhabir: Sedat Kaan ERAT