Bakan Uraloğlu, 98 bin 200 emeklinin trenlerdeki indirim kampanyasından faydalandığını, 250 binden fazla emeklinin şehirlerarası otobüsle seyahat ettiğini ve 5 bin 145 emeklinin havayolu ile seyahat ettiğini belirtti.

Bakan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2024 yılını Emekliler Yılı olarak ilan ettiğini hatırlatarak, emeklilerin refah seviyesini artırmaya yönelik çalışmaların sürdüğünü vurguladı. Yaklaşık 16 milyon emeklinin sosyal ve kültürel yaşamlarını desteklemek amacıyla çeşitli indirim uygulamalarının büyük ilgi gördüğünü ifade etti.

Tren Seyahatlerinde İndirim

Bakan Uraloğlu, 1 Nisan’da başlayan indirim kampanyası ile yüksek hızlı, bölgesel ve anahat trenlerinde emeklilere yüzde 10 indirim sunulduğunu söyledi. Yaş gruplarına göre uygulanan indirimler ise şöyle: 60-64 yaş arası yolculara yüzde 15, 65 yaş ve üstü yolculara yüzde 50 indirim uygulanıyor. Bugüne kadar toplamda 98 bin 200 emekli bu indirimden faydalandı.

Balık Fiyatlarında %70'e Varan Düşüş Kapıda Balık Fiyatlarında %70'e Varan Düşüş Kapıda

Otobüs Seyahatlerinde İndirimli Bilet

Emeklilere şehirlerarası otobüsle seyahatlerinde yüzde 20 indirim sağlandığını belirten Uraloğlu, 31 Mayıs’tan bu yana 250 binden fazla emeklinin bu fırsattan yararlandığını ve toplam biletli yolcu sayısının 13 milyonu aştığını aktardı. Otobüsler, bu dönemde 314 milyon kilometre yol kat etti.

Havayolu İle Seyahat

Uraloğlu, Türk Havayolları ile yapılan anlaşmalar kapsamında yurt içi ve yurt dışı uçuşlarda emekli ve 60 yaş üstü yolculara yüzde 15 indirim uygulandığını ifade etti. Ocak 2024'ten bu yana bu indirimden 5 bin 145 emekli yararlandı.

Kargo Gönderimlerinde İndirim

Emeklilere özel bir diğer uygulama ise PTT aracılığıyla yapılan kargo gönderimlerinde sunulan yüzde 20 indirim. 10 Haziran’da başlatılan kampanya kapsamında 8 bin 173 emekli, 10 bin 642 adet kargo gönderimi gerçekleştirdi. En çok faydalanan iller ise İstanbul, Ankara, İzmir, Aydın ve Balıkesir olarak belirlendi.

Bakan Uraloğlu, bu uygulamalarla emeklilerin yaşam kalitesini artırmayı ve sosyal destek hizmetlerini güçlendirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Editör: Bekir Burak CANBOLAT