Hatay'da alevlere teslim olan tır kullanılamaz hale geldi Hatay'da alevlere teslim olan tır kullanılamaz hale geldi

Yaz düğünü yapacak çiftler için müjdeli haber geldi! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yeni evlenecek genç çiftlere sağlanacak olan 150 bin TL tutarındaki faizsiz evlilik kredisinin ödeme tarihini Temmuz ayı olarak belirledi.

Başvurular Onaylandı, Ödemeler Yakında Başlıyor

Mayıs ayında başvuruları onaylanan çiftler, 150 bin TL'lik faizsiz kredi ödemelerini beklemeye başladı. Özellikle yaz düğünü yapacak çiftlerin yakından takip ettiği bu süreçte, ödeme tarihi netleşti ve Temmuz ayında gerçekleştirilecek.

Faizsiz Evlilik Kredisi Detayları

Faizsiz evlilik kredisi, Aile ve Gençlik Fonu tarafından oluşturuldu ve evlilik hazırlığı yapan genç çiftlere maddi destek sağlamayı hedefliyor. Ödemeler, başvuruların onaylanmasının ardından Temmuz ayında başlayacak ve genç çiftlere ekonomik bir rahatlama sağlayacak.

Kredi Koşulları

Kredi paketinden özellikle deprem bölgelerinden gelen genç çiftler öncelikli olarak faydalanacak. Başvuru sürecinde belirtilen koşulları sağlayan çiftler, 2 yıl boyunca geri ödemesiz dönemden sonra kredilerini düşük faiz oranlarıyla ve uzun vadeli olarak ödeyebilecekler.

Bu kredi paketi ilerleyen zamanlarda Türkiye genelindeki tüm gençler için uygulanabilir hale gelecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, genç çiftlerin ekonomik yükünü hafifletmek ve evlilik öncesinde finansal destek sağlamak amacıyla bu programı başlattı.

Kaynak: Haber Merkezi