Yaşam süresi en uzun olan ilimiz hangisi? Türkiye'de yaşam süresi ne kadar Yaşam süresi en uzun olan ilimiz hangisi? Türkiye'de yaşam süresi ne kadar

Osmaniye’de İl Jandarma Komutanı olarak görev yaparken Osmaniye halkının gönlünde taht kuran Zafer Tombul akabinde Tuğgenerallik Rütbesi alarak Manisa İl Jandarma Komutanı olarak atanmıştı. Manisa’da 2 yıl görev yapan Zafer Paşa, Bitlis İl Jandarma Komutanı olarak atandı.

2 yıldır Manisa İl Jandarma Komutanlığı görevini sürdüren Tuğgeneral Zafer Tombul, Yüksek Askeri Şura kararlarıyla Bitlis İl Jandarma Komutanı olarak atandı.

Manisa'da yaptığı çalışmalarla da  herkesin takdirini kazanan Tuğgeneral Zafer Tombul, artık Bitlis'te görev yapacak.

ZAFER TOMBUL KİMDİR?

1970 yılında Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde doğmuştur. İlk ve Orta öğrenimini Yeşilyurt ilçesinde tamamlamıştır. 1984-1988 yılları arasında Maltepe Askeri Lisesinde öğrenim görmüş, 1992 Yılında Kara Harp Okulundan Jandarma Teğmen olarak mezun olmuştur. 1992-2022 tarihleri arasında Jandarma Teşkilatının çeşitli kademelerinde Tim, Karakol, Bölük, İlçe, İl Jandarma Komutanlıkları yapmış ve Jandarma Genel Komutanlığı Karargahında çeşitli görevlerde bulunmuştur. Cumhurbaşkanlığının 13 Ağustos 2022 tarihli ve 2022/409 sayılı kararnamesi ile Manisa İl Jandarma Komutanlığı görevine atanmıştır.  Tuğgeneral Zafer TOMBUL evli olup 2 çocuk babasıdır. TSK Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası, TSK Başarı Madalyası, Azerbaycan Madalyası, Kazakistan Madalyası, Kırgızistan Madalyası sahibi olup ingilizce bilmektedir.

 

Muhabir: BEKİR BURAK CANBOLAT