Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit operasyonu kapsamında gerçekleştirilen arama tarama faaliyetleri sırasında bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz'un şehit olduğunu duyurdu. 
Çatışma esnasında 3 terörist etkisiz hale getirildiği kaydedildi.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 21 Haziran 2024 tarihinde Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde meydana gelen olayda kahraman askerimiz Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz'un şehit düştüğü belirtildi. 
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Arama tarama faaliyeti sırasında bölücü terör örgütü mensupları ile sağlanan temasta kahraman silah arkadaşımız Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz şehit olmuştur. Temas esnasında 3 terörist etkisiz hale getirilmiş, bölgede operasyonlara devam edilmektedir."
Acı olayın ardından, şehit Mehmet Ali Horoz'un ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileklerinde bulunuldu. 
Bakanlık, açıklamasında şunları ekledi: "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz."

Bu arada, Kahramanmaraş'ın merkez Onikişubat İlçesi'ne bağlı Hasancıklı Mahallesi'nden olan 25 yaşındaki Mehmet Ali Horoz'un bekar olduğu öğrenildi.


Operasyon bölgesinde terörle mücadele faaliyetleri aralıksız devam ederken, güvenlik güçleri terör örgütlerine karşı kararlılıkla mücadele etmeye devam ediyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen operasyonlarda, bölgedeki terör unsurlarının etkisiz hale getirilmesi ve güvenliğin sağlanması amacıyla çalışmalar sürdürülüyor.

Muhabir: Ümit KAHRIMAN