2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek yerleştirme süreci için araştırmalar hız kazandı. Adaylar, ilk tercihlerinin sonuçlarının açıklanmasının ardından, "YKS ek tercihler başladı mı? YKS ikinci tercihler ne zaman başlayacak, kılavuz yayımlandı mı?" gibi soruların yanıtlarını arıyor. İşte detaylar:

OSMANİYE VALİSİ DR. ERDİNÇ YILMAZ, BAKAN KURUM'UN EMANETİNE SAHİP ÇIKIYOR OSMANİYE VALİSİ DR. ERDİNÇ YILMAZ, BAKAN KURUM'UN EMANETİNE SAHİP ÇIKIYOR

YKS 2. Tercihler Ne Zaman Başlayacak?
YKS ek yerleştirme tarihine dair kesin bir açıklama henüz yapılmadı. Merkezî yerleştirme sürecinde kontenjanı dolmayan veya kayıt olmama nedeniyle boş kalan kontenjanlar için ÖSYM tarafından ek yerleştirme gerçekleştirilecek. Bu kapsamda, yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra, boş kontenjanların belirlenmesi ve ÖSYM tarafından ek yerleştirme kılavuzunun hazırlanması bekleniyor.

Üniversite Kayıtları ve Boş Kontenjanlar
2024-YKS sonuçlarına göre bir yükseköğretim programına yerleştirilen adayların kayıt işlemleri 19-23 Ağustos tarihlerinde yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Kayıt için adayların yerleştirildikleri üniversitelere belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekiyor. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversitelerinin duyurduğu belgelere ve tarihlere göre işlemlerini tamamlayacaklar.

Öte yandan, 2024 YKS boş kontenjanlarına dair bilgiler henüz açıklanmış değil. Kayıt işlemlerinin tamamlanmasının ardından üniversiteler tarafından ÖSYM’ye bildirilecek olan boş kontenjanlar doğrultusunda ek yerleştirme işlemleri yapılacak. Adaylar, ek yerleştirme için yalnızca merkezî yerleştirmede boş kalan kontenjanlara başvurabilecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ