Türkiye Yazarlar Birliği (TYB), 2023 yılında "Yılın Fikir Adamları, Sanatçıları" ödüllerinde Dr. Çetin Oranlı'yı "Her Mevsim Baharı Yaşayan Şehir ADANA" kitabı ile "Yılın Şehir Kitabı" ödülüne layık gördü.

Hayy Kitap tarafından yayımlanan "Her Mevsim Baharı Yaşayan Şehir ADANA" kitabı, Adana'nın dört mevsim süren güzelliklerini ve zengin tarihini okuyuculara sunuyor. Basın İlan Kurumu Adana Bölge Müdürü Dr. Çetin Oranlı, bu prestijli ödülünü TYB Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Doğan'dan aldı.

Oranlı Ödül1

Kitap, Adana'nın doğal güzelliklerini, kültürel mirasını ve tarihî dokusunu detaylı bir şekilde ele alarak, şehrin sadece bir yerleşim yeri değil, aynı zamanda bir kültür ve tarih merkezi olduğunu vurguluyor. Dr. Çetin Oranlı, eseriyle Adana'nın benzersiz yönlerini okuyuculara aktarıyor ve şehrin dört mevsim boyunca süren cazibesini gözler önüne seriyor.

Ödül töreninde bir konuşma yapan Dr. Çetin Oranlı, bu ödülün Adana ve diğer şehirlerin tarihi ve doğal zenginliklerine dikkat çekmek için önemli bir fırsat olduğunu ifade etti. Oranlı, "Bu ödül, şehirlerimizin değerlerine sahip çıkılması gerektiğini vurgulamak için büyük bir motivasyon kaynağı oldu." dedi.

TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan da törende ödül alan yazar ve sanatçıları tebrik etti, Dr. Çetin Oranlı'yı bu değerli eserinden dolayı kutladı.

Oranlı Ödül4

24 Kasım 2023 Osmaniye Kitap Fuarına katılan Dr. Çetin Oranlı’nın küçük bir okuruyla birlikte fotografı… 

Orallı Ödül5

DR. ÇETİN ORANLI KİMDİR?
1974 yılında Ordu’nun Kumru ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Kumru’da tamamladıktan sonra Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun oldu. Daha sonra aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü Gazetecilik Anabilim Dalı’nda yüksek lisansını yaptı. 2022 yılında Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gazetecilik Anabilim Dalı’nda doktorasını tamamladı.

Üniversite öğrencisi iken Konya basınında çalışmaya başladı. Toplam on altı yıl görev yaptığı Merhaba Gazetesi’nde on yıl boyunca sorumlu yazı işleri müdürlüğü görevini üstlendi.

Çetin Oranlı siyaset, kültür başta olmak üzere gazetecilik yaptığı dönemde yüzlerce röportaj gerçekleştirdi. Yazı dizileri, köşe yazıları ve söyleşiler başta olmak üzere gazetecilik çalışmalarından ötürü çok sayıda ödül aldı. Çeşitli panel ve toplantılarda gazetecilik, yerel basın ve sorunları üzerine sunumlar yaptı. Konya sanayisinin gelişim ivmesini altmış bölümden oluşan ‘Başarı Öyküleri’ isimli yazı dizisi ile gündeme taşıdı. ‘Başarı Öyküleri’, ASKON Genel Merkezi tarafından Türkiye genelinde ‘en iyi yazı dizisi’ (2005 yılı) seçildi. 2012 yılından bu yana Basın İlan Kurumu’nda çalışıyor. Sırasıyla Ordu, Tokat ve Mersin'de görev yapan Oranlı,  halen aynı kurumda Adana Bölge Müdürlüğü görevini ifa ediyor.

Gazetecilik ve edebiyat alanlarında yayımlanmış 6 kitabı bulunuyor.

İlk kitabı Olaylar ve Kişisel Tecrübe Işığında Gazetecilik Mart 2016’da, ikinci kitabı Sözün Ardı - İz Bırakan Söyleşiler Şubat 2017’de, memleket esintilerinin yer aldığı üçüncü kitabı Demir Kepenkli Ev – Anadolu Hikâyeleri ise 2018 yılında yayımlandı.

İki öykü kitabı Ruha Dokunan Patiler, Ruha Dokunan İnsan Öyküleri 2019 ve 2020 yılında Hayykitap’tan kitapseverlere ulaşarak ses getirdi.

Otoyolda tekerlekli sandalyeyle yolculuk yaptı Otoyolda tekerlekli sandalyeyle yolculuk yaptı

Olaylar ve Kişisel Tecrübe Işığında Gazetecilik, 2023 yılı Nisan ayında ikinci baskısı ile okurlarla buluştu. Oranlı’nın yeni kitabı ‘Her Mevsim Baharı Yaşayan Şehir Adana’ ise 2023 yılının Temmuz ayında kitapseverlerin beğenisine sunuldu. ‘Her Mevsim Baharı Yaşayan Şehir Adana’ Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) tarafından ‘Yılın Şehir Kitabı’ ödülüne layık görüldü. 

İngilizce bilen Oranlı, Sürekli Basın Kartı sahibi. Oranlı, evli ve 3 çocuk babası.

Muhabir: Haber Merkezi