70 yaşındaki Kıbrıs gazisi'nden duygulandıran sözler 70 yaşındaki Kıbrıs gazisi'nden duygulandıran sözler

Hayatımızda büyük bir role sahip olan hemen hemen her yaştan ve herkesin kullandığı sosyal medya uygulaması WhatsApp artık yerli oluyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yerli mesajlaşma uygulamaları üzerinde çalışma yapıldığını açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, üzerinde çalışılan projelere dikkat çekerken . Özellikle, WhatsApp gibi popüler mesajlaşma uygulamalarının yurt dışı merkezli olması ve bu uygulamalarda yaşanan veri güvenliği endişeleri, yerli bir alternatif geliştirilmesini önemli kılıyor.

Bazı ülkelerde yerli mesajlaşma uygulamaları listesine Türkiye'de katılmak için gün sayıyor. Özellikle Çin'de popüler mesajlaşma platformu olan WeChat sadece Çin değil birden fazla ülkeye yayılmış durumda. Ayrıca sadece mesajlaşma değil, ödeme sistemleri, sosyal medya, oyunlar ve daha pek çok hizmeti tek bir çatı altında topluyor.

Veri güvenliği ve dijital dünyada önemli adımlar atan Çin Hükümeti kişilerin verilerini yabancı sunucular yerine yerel sunucularda saklıyor. Türkiye’nin geliştireceği yerli mesajlaşma uygulaması da benzer bir misyon üstlenebilir.

Türkiye’nin de kendi WeChat’ini geliştirmesi, veri güvenliği konusunda önemli bir katkı sağlayabilir. Edinilen bilgilere göre, yerli mesajlaşma uygulamaları, Türk mühendisler tarafından geliştirilecek ve kullanıcıların güvenlik endişelerini en aza indirecek.
 

Muhabir: Sedat Kaan ERAT