Osmaniye’de Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Okulları ve Engelsiz Spor Okulları'nın açılışı gerçekleştirildi.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce spor okullarının açılışı dolayısıyla Atletizm sahasında tören düzenlendi.
Vali Erdinç Yılmaz, buradaki konuşmasında, yaz spor okullarının çocukların sportif özelliklerinin gelişmesi ve daha keyifli vakit geçirmeleri anlamında önemli olduğunu belirtti.
Çocuklara sporu sevdirmek gerektiğini ifade ede Yılmaz, “Bizim her şeyimiz geleceğiniz evlatlarımız, çocuklarımız eğer bunlar iyi yetişirlerse gelecek çok daha güvenli olacak. Gelecekte ülkemiz çok daha zengin, çok daha güçlü olacaktır. Geleceğimiz olan evlatlarımızı, gençlerimizi doğru ve iyi yetiştirmeliyiz. Ama her alanda yaz okullarımız, çocuklarımızın sportif özelliklerinin gelişmesi, sosyal ve verilerinin gelişmesi, yaz dönemini daha keyifli, daha faydalı sağlayacak ve çocuklarımız çok daha iyi dinlenmiş olarak geleceğe hazırlanmış olacaklar. Ben burada çocuklarımızla beraber olacak hocalarımıza şunu tavsiye ediyorum. Kıymetli hocalarımız, antrenörlerimiz, görev alan personellerimiz hangi çalışmayı yaptırırsak yaptıralım ama mutlaka sevdirelim. Eğer severlerse, eğer ki alırlarsa eğer mutlu olurlarsa onlar o işin asla peşini bırakmaz. Biz bunu hayatımız boyunca hep gördük” diye konuştu.
Belediye Başkanı İbrahim Çenet, yaz spor okullarına destek verdiklerini burada bir çok branşta başarılı sporcuların keşfedileceğine inandığını aktardı.

OSMANİYE BELEDİYESİNDE ÖNEMLİ DEĞİŞİM! OSMANİYE BELEDİYESİNDE ÖNEMLİ DEĞİŞİM!

I M G 2982Çenet, “Yavrularımıza güzel bir yaz geçirmek için onları dolu dolu günlerini, harcamaları için bu yaz spor okullarını açtık. Hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Biz diyoruz ki birçok branşta açtığımız bu yaz spor okullarımızı on iki ay boyunca bu çocuk tüm eğitim öğretim dönemi boyunca okullarından onları alıkoymadan bu çocuklarımızdan neden birer milli sporcu çıkmasın? Ben burada bugün bu davete icabet eden annelerimize sesleniyorum. Babalarımıza sesleniyorum. Lütfen bu iki ay süre olan ilk etapta yaz spor okullarımıza bu yavrularımızın devamını sağlayalım. Ve geleceğe güzel bir adım atalım. Bizim dönemimizde çocuklarımızın ayaklarında lastik ayakkabı olurdu. O lastik ayakkabılarla top oynardık. Böyle çim sahalar olmazdı. Toprak sahalar olurdu. Okullarımıza gittiğimizde öyle akıllı tahtalar olmazdı. Kara tahtalar olurdu. Şimdi imkanlar kat kat fazla. Bu imkanları iyi değerlendirmek durumundayız” ifadelerini kullandı.

I M G 3030
Gençlik ve Spor İl Müdürü Yusuf Çebi de bu yıl Osmaniye Belediyesi işbirliğinde açılan yaz spor okullarında 5 – 18 yaş çocukların iki ay boyunca sporla dolu günler yaşamalarını istediklerini söyledi.
Çebi, şöyle devam etti: “Osmaniye'mizde bütün gençlerimizin sporla tanışması, sporla hayata adım atması için etkinliklerimize başladık. 5-18 yaş arasındaki çocuklarımızın serbest zamanlarını sporla değerlendirmek, spor kulüplerinin sporcu kaynağı sağlamak, toplumda spor kültürü ve ahlakını oluşturmak hedeflerinde olan yaz spor okullarımız inşallah yazın iki ay dolu dolu geçecek.” 
Konuşmalardan sonra sporcular güreş, okçuluk, karate gösterileri sundu.
Etkinlik sonunda Vali Yılmaz ve protokol, penaltı atışı gerçekleştirdi. 

Muhabir: Ümit KAHRIMAN