2030’da Hangi Meslekler Kaybolacak? Yeni Meslekler Neler? 2030’da Hangi Meslekler Kaybolacak? Yeni Meslekler Neler?

Türkiye'nin en çok kullandığı sosyal medya platformu olan Instagram'a gelen erişim engelinden sonra gözler diğer uygulamalara çevrildi. 

Başlıca kullanılan uygulamalardan WhatsAap ve Facebook'a erişim yasağının gelmesinden korkan vatandaşlar Instagramdan güzel haber beklerken kötü bir sürprizle daha karşılaşmak istemiyor.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK), katalog suçlara aykırı hareket ettiği gerekçesiyle 2 Ağustos'ta erişim engeli kararı aldığı Instagram'la ilgili kritik gelişmeler yaşandı.

Bakan Uraloğlu, erişim engeli getirilen Instagram ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Uraloğlu, "Katalog suçları çerçevesinde uyguladığı politikalar karşısında erişim engeli getirdiğimiz sosyal medya platformu Instagram yetkilileri ile geçtiğimiz hafta bir görüşme yapıldı. Gerçekleştirilen görüşmede; Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uyulması konusunda hassasiyetlerimiz iletildi. Bugün kendileri ile öğleden sonra yeniden bir araya gelinilecek. Taleplerimizin karşılanması hususunda gereğini yapacaklarını umuyor; olumlu gelişmelerin olmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

PEKİ WHATSAPP KAPATILACAK MI?
Konuyla alakalı, Instagram hariç diğer platformlara erişim yasağı getirilmesi şuan için söz konusu değil.

Muhabir: Sedat Kaan ERAT