Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye’ye yapılan yatırımları yakın takip ederek sürekli çalışmaları yerinde inceliyor. Yapılan yatırımların her aşamasını kamuoyuyla paylaşan Vali Yılmaz, bu günkü programında Osmaniye Batı Kavşağı, D-400 Osmaniye-Toprakkale Yolu ve Cevdetiye-Toprakkale Kanal Boyu Yolu projelerini yerinde inceleyerek yatırımların son durumları hakkında bilgi verdi.

Vali Yılmaz Sakızgediği Otoban Yolu
 BATI KAVŞAĞI’NDA İNCELEMELER SÜRÜYOR
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Batı Kavşağını (Sakızgediği) şehir merkezine bağlayacak olan yolun yapım çalışmalarını yerinde inceledi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hamit Coşkun ile birlikte projeyi değerlendiren Vali Yılmaz, Karayolları Bölge Müdürlüğü Kontrol Şefi Çağrı Çiftçi'den çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

Yapılan incelemelerin ardından açıklama yapan Vali Yılmaz, Batı Kavşağı’nın Osmaniye için büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, yolun tamamlanmasıyla şehrin trafik akışının daha güvenli ve hızlı hale geleceğini belirtti.

Vali Yılmaz, “Batı Kavşağımızın açılışını yaptık, gerçekten Osmaniye’mize yakışır bir kavşak oldu. Ancak kavşağın bitiminden sonra tek şeride düşüyordu ve yol standartları çok düşüktü. Bu yolun yapımı Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğlu’nun desteğiyle başladı. AFAD’ın sağladığı maddi katkılarla sıcak asfalt çalışmalarına hızla devam ediliyor. Osmaniyelilerin bu yolu güvenle kullanabilmesi için ekiplerimiz var gücüyle çalışıyor. Bu yılın sonuna kadar yolun tamamlanmasını hedefliyoruz.” diye konuştu.

OSMANİYE'DE AMBULANS PERSONELİNE YAŞAM DESTEĞİ EĞİTİMİ VERİLDİ OSMANİYE'DE AMBULANS PERSONELİNE YAŞAM DESTEĞİ EĞİTİMİ VERİLDİ

Vali Yılmaz D 400 Yolu

D-400 KARAYOLU PROJESİ İLERLİYOR
Vali Yılmaz, D-400 Osmaniye-Toprakkale Yolu'nda süren çalışmaları da denetledi. Bu yolun şehrin merkezinden geçmesi ve önemli bağlantı noktalarından biri olması nedeniyle önem taşıdığını belirtti. Toprakkale Kaymakamı Volkan Özer ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hamit Coşkun’un da katıldığı incelemede, Karayolları Bölge Müdürlüğü Kontrol Şefi Çağrı Çiftçi’den bilgi alındı.

Vali Yılmaz yaptığı açıklamada, Yolun 2.2 kilometrelik bölümünün tamamlandığını ve yüksek standartlarla sıcak asfalt döküldüğünü vurgulayan Vali Yılmaz, “Osmaniye’mizin giriş ve çıkış yollarını iyileştirme çalışmaları hızla devam ediyor. Karayolları ekiplerimiz, büyük bir özveriyle çalışarak bu yolları en güvenli şekilde hizmete sunuyor. Bu yılın sonuna kadar Osmaniye’nin tüm kavşakları ve giriş yolları yüksek standartlarda olacaktır.” dedi.

Vali Yolmaz Cevdetiye Toprakkale Kanal Yolu

CEVDETİYE-TOPRAKKALE KANAL BOYU YOLU TAMAMLANIYOR
Vali Dr. Erdinç Yılmaz, bugün itibariyle tamamlanması planlanan Cevdetiye-Toprakkale Kanal Boyu Yolu’nu da yerinde inceledi. 8 kilometrelik bu yolun yapımının Osmaniye’nin yol ağı açısından önemli bir proje olduğunu belirten Vali Yılmaz, Toprakkale Kaymakamı Volkan Özer ile birlikte çalışmaları denetledi.

Vali Yılmaz, Cevdetiye-Toprakkale Kanal Boyu Yolu'nun, Adana ve Kadirli yönünden gelen araçlar için şehir trafiğini bypass eden önemli bir güzergâh olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti: “Bu yol, şehir trafiğine girmeden hızlı ve güvenli bir ulaşım sağlayacak. Köylerimiz, ilçelerimiz bu yolu aktif olarak kullanacak. Bugün itibariyle yolun tamamlanmasıyla birlikte Osmaniye’nin yol altyapısı daha da güçlenmiş olacak. Bu önemli projeyi tamamladıkları için İl Özel İdaresi’ne teşekkür ediyorum.”

Kaynak: osmaniye valiliği