Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, beraberinde VoToprakkale Kaymakamı Volkan Özer ile birlikte Toprakkale TOKİ konutlarını ziyaret etti. Ziyaret sırasında ailelerle yakından ilgilenen Vali Yılmaz, onların ihtiyaç ve taleplerini dinledi. Ziyaret esnasında küçük kız çocuğuna oyuncak bebek hediye ederek tebessüm ettirdi. Depremzede ailelere moral veren Yılmaz, devletin her zaman yanlarında olduklarını vurguladı.

Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, TOKİ konutlarının depremzede aileler için güvenli bir yuva olduğunu belirtti. Ayrıca konutların altyapı ve sosyal donatıları hakkında bilgi aldı. Vali Yılmaz, depremzede ailelerin yaşam koşullarını iyileştirmek için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Yaşam süresi en uzun olan ilimiz hangisi? Türkiye'de yaşam süresi ne kadar Yaşam süresi en uzun olan ilimiz hangisi? Türkiye'de yaşam süresi ne kadar

Depremzede aileler de memnuniyetlerini dile getirerek;”Cumhurbaşkanımız en kısa zamanda herkes evine kavuşacak demişti. Ben buna gönülden inanmıştım, inanmayanlar da vardı ama ben hiçbir zaman tereddüt etmedim bir sene içinde bizlere devlet evi teslim edecek dedim. Sağ olsun devletimiz eskisinden daha iyi dört dörtlük bir şekilde evimizi verdi. Allah razı olsun devletimizden, milletimizden” dediler.

Whatsapp Image 2024 07 12 At 13.42.25-1
Vali Erdinç Yılmaz ziyaretler sonrası yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:
“Depremde evlerini kaybeden hemşerilerimiz, TOKİ tarafından yapılan yeni evlerine taşındılar bu evlerde yaşamaya başladılar. Yoğun ve hızlı bir şekilde depremden etkilenen, evlerini kaybeden hemşerilerimizi kalıcı konutlarına kavuşturuyoruz. Bugün de iki ailemizi ziyaret ettik. İki ailemiz de çok memnuniyetlerini belirterek huzurlu olduklarını söylediler. Bizler de hemşerilerimizin mutlu, huzurlu yaşayacak konutlarına kavuşmaları anlamında büyük bir gayret gösteriyoruz. Öyle görüyorum ki yaptığımız planlamalar içinde bütün depremden etkilenen hemşerilerimizi bu yılın sonuna kadar büyük oranda evlerini teslim etmiş olacağız,bu süreç hızlı bir şekilde devam ediyor.  Ben Allah milletimize devletimize zeval vermesin diyorum. Hemşerilerimizin de böyle huzur bulacakları huzur içinde yaşayacakları evlerine kavuştuklarında o mutluluklarını görmek bizleri de çok mutlu ediyor. Onlara hizmet etmek bizleri mutlu ediyor. Onların huzur içinde mutluluk içinde evlerinde yaşamalarını diliyorum.  Şu an da konutlarına geçmek isteyen hemşerilerimizin de bir an evvel konutlarına kavuşturmak için çalışmalarımız çok hızlı yoğun devam ediyor. Teslim edilen konutlarımızın hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum. “
 

Muhabir: Rumeysa Nur KARAOSMANOĞLU