Ormanda çıkan yangın kontrol altına alındı Ormanda çıkan yangın kontrol altına alındı

Türk tarih dünyasının önde gelen isimlerinden İlber Ortaylı, yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Galatasaray Üniversitesi öğretim üyesi olan ve pek çok önemli esere imza atan Ortaylı'nın, Bilecik'te gerçekleştirmesi planlanan "Kurtuluş Konferansı" sağlık durumu nedeniyle ertelendi. Haberi alan sevenleri ve takipçileri büyük üzüntü yaşadı.
Bilecik Belediyesi'nden Açıklama
Bilecik Belediyesi, 5 Eylül Perşembe günü saat 19:00’da Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılması planlanan konferansın, Ortaylı'nın rahatsızlığı nedeniyle ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu. Belediye, yeni tarih belirlendiğinde kamuoyuna bilgi verileceğini belirtti.
Ortaylı’nın tansiyonla ilgili bir problem yaşadığı ve durumunun kontrol altında olduğu belirtildi. Ünlü tarihçinin rahatsızlanması, İzmir-İstanbul uçağında seyahat ederken meydana geldi. Şu an için sağlık durumunun stabil olduğu ve doktorların gözetiminde olduğu öğrenildi.
Geçirdiği Katarakt Ameliyatı Sonrası İlk Rahatsızlığı
Yakın bir zamanda katarakt ameliyatı geçiren Ortaylı, ameliyat sonrası göz yorgunluğu ve ışığa karşı hassasiyet gibi şikayetlerini dile getirmişti. Bu sağlık sorunlarının ardından yaşadığı tansiyon problemi, sevenleri arasında endişeye neden oldu.
 

Editör: Meryem Tori