8 Eylül Pazar Günlük Burç Yorumları: Aşk, iş, sağlık hayatınızda neler olacak? 8 Eylül Pazar Günlük Burç Yorumları: Aşk, iş, sağlık hayatınızda neler olacak?

Toplu taşımalarda artık yeni döneme geçiliyor. Tüm Türkiye genelinde geçilecek yeni uygulamada geri sayım başladı. 

PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunarak yeni uygulama hakkında bilgiler verdi.

2024 senesinin sonunda ülkenin yarısından fazlasını kapsamayı hedeflediklerini ifade eden Gülten, bir sonraki sene ise ülke genelinde bu sistemin uygulanacağını açıkladı.
Gülten, Türkiye Kart Projesi'nin, toplu taşımayı kolaylaştıracağını belirtirken, şehirler arası seyahatlerde karşılaşılan kart karmaşasına çözüm getirdiklerini söyledi.

Gülten, Türkiye genelinde uygulanacak yeni sistemin detayları hakkında bilgiler verdi. Türkiye Kart ismini taşıyan bu sistem, ülke genelindeki toplu taşıma kartlarını entegre ederek vatandaşların her şehre gittiklerinde yeni bir kart almak zorunda kalmayacaklarını ifade ediyor.
Gülten, projeyle ilgili, Türkiye Kart'ın sadece bir toplu taşıma kartı olmadığına dikkat çekerek, belediyelerin kendi kartlarını da kullanmaya devam edeceklerini ifade etti.

Türkiye Kart'ın Türkiye genelinde 81 ilde geçerli olacağını ifade eden Gülten, bu kartların ekonomiye önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

Öte yandan Gülten, belediyelerin bu entegrasyon sürecinde önemli bir rol oynadığını ifade ederek, bu sürecin bir yıl içerisinde tamamlanmasını hedeflediklerini açıkladı.

Gülten,kredi kartlarına Türkiye Kart özelliği eklenebileceğini ve bu projenin dünyada eşi benzeri olmayan bir teknoloji olduğunu da ifade etti.
 

Muhabir: Sedat Kaan ERAT