Enerji, turizm, lojistik, imalat ve yeme-içme gibi çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren Zeren Group, enerji sektöründe önemli bir satın alma gerçekleştirdi. Patronlar Dünyası'nın haberine göre, geçtiğimiz aylarda Alpet'i bünyesine katan Zeren Group, şimdi de Türkiye Petrolleri'ni satın aldı. Bu stratejik alımla birlikte Zeren Group, akaryakıt sektöründe gücünü artırmayı hedefliyor.

Zeren Group’un Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yiğit Zeren, bu büyük satın alma ile birlikte enerji sektöründe daha da güçlü bir konuma gelmeyi planladıklarını belirtti. Alpet ve Türkiye Petrolleri markalarının tek bir çatı altında birleşip birleşmeyeceğine ise Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) karar verecek.

Rekabet Kurulu Onayı Bekleniyor

Türkiye Petrolleri’nin satışı, Rekabet Kurulu'nun onayından sonra resmiyet kazanacak. Bu onayla birlikte Zeren Group, Türkiye Petrolleri’ni bünyesine katmış olacak. Grup, enerji sektöründeki bu hamlesi ile rekabet gücünü artırmayı ve sektördeki pazar payını genişletmeyi amaçlıyor.

Evde Kışlık Konserve Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktalar Nelerdir? Evde Kışlık Konserve Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktalar Nelerdir?

Gelecek Planları

Mustafa Yiğit Zeren'in liderliğindeki Zeren Group, Lübnanlı Hariri Ailesi’ne ait Bankmed ve Ürdünlü Arab Bank'ın ortak olduğu Turkland Bank’ı (T-Bank) satın almak için de uzun süredir görüşmeler yapıyor. Bu hamlelerle grup, sadece enerji sektöründe değil, finans sektöründe de güçlü bir oyuncu olmayı hedefliyor.

Kaynak: Haber Merkezi