Antalya'da Türk Devletleri Teşkilatı (TDT), Antalya Valiliği ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) koordinesinde 'Türk Devletlerinin Ekonomik Gücü ve Türk Ticaret Fuarının Getireceği Fırsatlar' konulu önemli bir konferans gerçekleştirildi. Etkinlikte, Türk dünyasıyla ortak ticari ve ekonomik iş birliği fırsatları ele alındı.

Antalya Valisi'nden Türk Birliği Vurgusu
Konferansın açılış konuşmasını yapan Antalya Valisi Hulusi Şahin, Türk dünyasının bir araya gelmesinin tarihi ve kültürel bir zorunluluk olduğunu belirtti. Şahin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk birliği hakkındaki sözlerine atıfta bulunarak, "Türk birliğini kurarak dünyaya adaleti, barışı ve nizamı tekrar öğreteceğiz" dedi.

Antalya’da Korkunç Yangın: Balkonda Mahsur Kalan Kadın Hayat Mücadelesi Verdi Antalya’da Korkunç Yangın: Balkonda Mahsur Kalan Kadın Hayat Mücadelesi Verdi

Türk Devletleri Teşkilatı'ndan Ekonomik Güç Mesajı
Türk Devletleri Teşkilatı Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölge Başkanı Muhammed Arif Çetin, Türk Ticaret Fuarı'nın (TTF) Türk Cumhuriyetleri ile Türkiye arasında yeni enerji hatlarının oluşmasına ve ticari ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacağını belirtti. Çetin, "Türk dünyası, Avrupa ve Asya arasında bir köprü görevi üstlenerek, 3 trilyon dolarlık ticaret hacminden faydalanabilir" dedi. Ayrıca, özel sektörün bu sürecin bir parçası olması gerektiğine dikkat çekti.

Geniş Katılım ve Ticari Fırsatlar
Etkinliğe Antalya Valisi Hulusi Şahin, Vali Yardımcısı Erol Tanrıkulu, AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Zekeriya Aslan, KKTC Antalya Başkonsolosu Aslı Erkmen ve ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Hacı Süleyman gibi önemli isimler katıldı. Ayrıca, Türk iş dünyası yetkilileri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri de konferansta yer aldı.

Ticaret ve Yatırımda Yeni Ufuklar
Konferansta, Türk devletleri arasında karşılıklı yatırım, ticaret ve proje iş birliğinin genişletilmesi gerektiği üzerinde duruldu. Bu kapsamda düzenlenen Türk Ticaret Fuarı’nın, yeni ticaret fırsatlarının oluşturulmasında önemli bir platform olduğu vurgulandı.

Kaynak: İHA