Hatay'da çıkan yangında iş yeri zarar gördü Hatay'da çıkan yangında iş yeri zarar gördü

Jandarma Genel Komutanlığı'nın yetiştirdiği Astsubay Kıdemli Başçavuş Yusuf Dikeç, 2024 Paris Olimpiyatları’nda 10 metre havalı tabanca kategorisinde gümüş madalya kazanan ilk Türk sporcu olarak tarihe geçti. 

Yusuf Dikeç'in ekipman kullanmaması ve rahat duruşuyla dikkat çekmesi dünya çapında yankı uyandırdı. Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Yusuf Dikeç, rahat tavırları ve elleri cebinde duruşuyla dünyanın konuştuğu bir figür haline geldi.

GENÇLİK VE SPOR BAKANI OSMAN AŞKIN BAK’DAN MESAJ: "HERKES AYAĞINI DENK ALSIN"
Dikeç'in duruşunun ikonikleşmesinin ardından Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, X hesabından yaptığı paylaşımında, "Anlık Olimpiyat köyünden bildiriyorum; herkes ayağını denk alsın! Yusuf Dikeç'imiz ve efsane pozu!" ifadelerine yer verdi.

ELON MUSK'TAN MESAJ GELDİ
Yusuf Dikeç’le ilgili sosyal medyada yapılan paylaşımlardan bazıları şu şekilde:
-“Bir Türk sadece gözlüğüyle geldi ve gümüş madalya kazandı”,
-“Olimpiyat tarihinin en karizmatik olaylarından biri: Astsubay Kıdemli Başçavuş Yusuf Dikeç…” 
-“Türkiye, özel lensleri, göz kapağı veya kulak koruması olmayan 51 yaşındaki bir adamı göndererek gümüş madalya aldı."

Yusuf Dikeç, Tesla ve X şirketlerinin sahibi ABD’li milyarder iş insanı Elon Musk’ın da dikkatini çekti. Musk, Dikeç’in fotoğrafını paylaşarak “Nice” (güzel) paylaşımı yaptı.

PEKİ YUSUF DİKEÇ KİMDİR?
1 Ocak 1973 Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde doğan Yusuf Dikeç, Jandarma Gücü Spor Kulübü bünyesinde spor hayatını sürdürüyor.

Astsubay Kıdemli Başçavuş olarak Jandarma Genel Komutanalığı'nda görev yapan Yusuf Dikeç, 2012 Yaz Olimpiyatları'nda 10 metre havalı tabanca ve 50 metre tabanca dallarında Türkiye’yi temsil etmişti. 

Mersin'de düzenlenen 2013 Akdeniz Oyunları'nda bir altın ve bir gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç, 2016 Yaz Olimpiyatları'nda 50 metre tabanca kategorisinde 550 puanla 22'inci olmuştu.

2008'den bu yana aralıksız olarak beş Olimpiyat'a katılan Yusuf Dikeç, Fransa'da Sırbistan temsilcilerinin altın madalya kazandığı finalde gümüş madalyaya ulaştı. 

Dünya sıralamasında sekiz numarada bulunan Dikeç, dört Dünya Şampiyonası, 10 Dünya Kupası, 11 Avrupa Şampiyonası madalyasına sahip.

Muhabir: Haber Merkezi