2018 yılından beri Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bu görevini Fuat Tosyalı’ya devretti. Tosyalı, aynı zamanda BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ'nin de Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürüyor.

TOGG’un yeni Yönetim Kurulu Başkanı olarak atanan Fuat Tosyalı, Türkiye'nin otomotiv sektöründe önemli bir yere sahip olan Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu'nun yeni dönemine liderlik edecek. Anadolu Grubu, BMC, Turkcell, Zorlu Holding ve TOBB ortaklığında kurulan TOGG’un başkanlığına seçilen Tosyalı, özellikle sanayi ve otomotiv alanında deneyimi ile tanınıyor. 2021 yılından bu yana BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de yürüten Tosyalı, bu sektördeki tecrübelerini TOGG’a aktaracak.

İşitme engelli Nihal Babayiğit cinayetinde ilginç gelişme İşitme engelli Nihal Babayiğit cinayetinde ilginç gelişme

Fuat Tosyalı Kimdir?

Fuat Tosyalı, 1961 yılında Hatay’da doğdu. Babası Hacı Şerif Tosyalı'nın soba-boru ve kazan-kova imalatıyla başlattığı ticari işlerini devralarak 1970’li yıllarda aktif ticaret hayatına adım atan Tosyalı, 1988 yılında Tosyalı Metal Ticaret şirketini kurarak büyük bir ticari başarı elde etti. 1993 yılında ise Tosyalı Demir Çelik Sanayi AŞ’yi kurarak sanayiye adım atan Tosyalı, inşaat demiri üretimi ile başladığı sanayicilik kariyerinde kısa sürede çelik üretiminde birçok segmentte üretim yapmaya başladı.

1996 yılında Tosyalı Dış Ticaret AŞ’yi kurarak ihracata adım atan Tosyalı, 1998 yılında tüm şirketlerini Tosyalı Holding çatısı altında birleştirdi. Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından biri olan Tosyalı Holding, Japon Toyo Kohan ve ABD’li Harsco gibi global devlerle yaptığı ortaklıklar sayesinde dünya genelinde önemli bir çelik üreticisi haline geldi. Tosyalı, aynı zamanda Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD) ve Akdeniz Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı gibi önemli görevlerde de bulunuyor.

BMC’nin de Yönetim Kurulu Başkanı

Fuat Tosyalı, 2021 yılından beri BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanlığını da sürdürüyor. Türkiye'nin en köklü ticari ve askeri araç üreticilerinden biri olan BMC’nin başında olması, Tosyalı’nın otomotiv sektöründeki deneyimini daha da pekiştiren önemli bir faktör olarak öne çıkıyor.

TOGG'un yeni dönemine liderlik edecek olan Tosyalı, Türkiye'nin elektrikli otomobil projesinde yeni bir dönemi başlatacak ve sektördeki deneyimleriyle TOGG'u uluslararası arenada daha da güçlendirecek adımlar atması bekleniyor.

Kaynak: AA