17 Eylül Salı Günlük Burç Yorumları: Aşk, iş, sağlık hayatınızda neler olacak? 17 Eylül Salı Günlük Burç Yorumları: Aşk, iş, sağlık hayatınızda neler olacak?

Telegramın Kurucusu Pavel Durov, hakkında uyuşturucu kaçakçılığı, terörizmi teşvik, dolandırıcılık, siber zorbalık gibi iddialar ile hakkında tutuklama kararı çıkartılmıştı. 

Dünyada milyonları aşkın kişinin kullandığı mesajlaşma uygulaması Telegram'ın milyarder kurucusu ve yöneticisi Pavel Durov, Fransa'nın başkenti Paris'in dışındaki Bourget Havalimanı'nda gözaltına alınmıştı. Durov'un gözaltı süresinin uzatıldığı bildirildi. 

Soruşturmaya yakın bir kaynağa göre, 39 yaşındaki Durov'un gözaltı süresi, davaya bakan soruşturma hakimi tarafından uzatıldı. Havalimanında gözaltına alınan Durov'un ilk gözaltı süresi en fazla 96 saat sürebilir. Gözaltının bu aşaması sona erdiğinde hakim Durov'un serbest bırakılmasına ya da hakkında suç duyurusunda bulunulmasına ve yeniden gözaltına alınmasına karar verebilir.
Fransız müfettişler Durov hakkında dolandırıcılık, uyuşturucu kaçakçılığı, organize suçlar, terörizmi teşvik ve siber zorbalık iddialarına ilişkin bir soruşturma kapsamında tutuklama emri çıkarmıştı.

Durov, platformunun suç amaçlı kullanımını engellemek için harekete geçmemekle suçlanıyor ve Cumartesi gecesi özel jetiyle Bakü'den Paris'e geldikten sonra durduruldu. Durov, arandığını biliyordu ve soruşturmacılar buna rağmen Paris'e uçmasına şaşırdı.

TELEGRAM AÇIKLAMA YAPTI!
Telegram, pazar akşamı yaptığı açıklamada, “Telegram, Dijital Hizmetler Yasası da dahil olmak üzere AB yasalarına uymaktadır. Moderasyonu endüstri standartları dahilindedir ve sürekli gelişmektedir" ifadelerini kullandı ve şöyle devam etti: 

“Telegram'ın CEO'su Pavel Durov'un saklayacak hiçbir şeyi yok ve Avrupa'da sık sık seyahat ediyor. Bir platformun veya sahibinin o platformun kötüye kullanılmasından sorumlu olduğunu iddia etmek saçmadır. Bu durumun bir an önce çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz.”

Muhabir: Sedat Kaan ERAT