TBMM Komisyonu'na 2023 yılından günümüze kadar dilekçe ve şikayetleri incelemek üzere 10 bin 660 başvuru yapıldı. Önceki dönemden devrolan başvurularla birlikte Dilekçe Komisyonu Başkanlık Divanı, 18 bin 215 başvuruyu karara bağladı.

Vatandaşların yüzde 86'si elektronik posta, yüzde 6'sı posta, geri kalanı ise elden, faks, milletvekilleri ve kurumlar aracılığıyla Dilekçe Komisyonuna başvuruda bulundu. Dilekçelerin ise incelemeri sürüyor. 

Vatandaşların yüzde 86'si elektronik posta, yüzde 6'sı posta, geri kalanı ise elden, faks, milletvekilleri ve kurumlar aracılığıyla Dilekçe Komisyonuna başvuruda bulundu.

ŞAŞIRTAN DİLEKÇE

Evde Kışlık Konserve Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktalar Nelerdir? Evde Kışlık Konserve Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktalar Nelerdir?

Gelen dilekçeler arasında ilginç dilekçelerde yer alıyor. Dilekçelerden birisinde vatandaş, belediyelerin borçlanmalarına sınır getirilmesini ve borçlarını ödeyemeyen belediyelerin tekrar borçlanmalarına izin verilmemesini talep etti.

Dilekçelerden birisinde, bedelli askerliğin asgari ücrete göre belirlenmesi zorunlu askerliğin kaldırılması talep edildi.

Bir başvurucu, ülke genelinde içecekler için cam şişe kullanılmasının yasaklanmasını, bir başkası da toplu ulaşım ücretlerinin yolcuların ağırlığına göre belirlenmesini talep etti.

Bazı vatandaşlar, idam cezasının geri getirilmesini, bazıları ise uzlaştırma kapsamının genişletilmesi ve infaz düzenlemelerinde değişiklik yapılması istedi.


Kamu personel alımında 35 yaş şartının kaldırılması, memur ve memur emeklisi maaşlarının yükseltilmesi, memur kadınlar için doğum sonrası ücretli izin süresinin uzatılması gibi talepler de Komisyon gündemine taşındı.
 

Muhabir: Sedat Kaan ERAT