OKÜ TAZELENME ÜNİVERSİTESİ STANDINDA İLK KAYDI BAŞKAN ÇENET YAPTI OKÜ TAZELENME ÜNİVERSİTESİ STANDINDA İLK KAYDI BAŞKAN ÇENET YAPTI

AK Parti Osmaniye Milletvekili, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı, T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Eski Bakanı Derya Yanık, BM Türkiye Cumhuriyeti Cenevre Daimi Temsilciliğini ziyaret etti.
Derya Yanık, sosyal medya X hesabından yaptığı açıklamada, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu olarak Cenevre'de bir dizi ziyaret ve toplantılar gerçekleştirildiğini belirtti.
Filistin'de yaşanan ağır insan hakları ihlalleri ve dünyada yükselen İslamofobiyle etkin bir şekilde mücadele için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Derya Yanık, “Cenevre’de Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi, Büyükelçimiz Burak Akçapar'la bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdik. Büyükelçimize nazik ev sahiplikleri ve kapsamlı bilgilendirmeleri için teşekkür ediyorum” dedi.
BM İNSAN HAKLARI YÜKSEK KOMİSERLİĞİNE ZİYARET
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Derya Yanık başkanlığındaki heyet, buradaki toplantının ardından BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliğini ziyaret etti.

G Xr O W V W8 A Ao WagBM İnsan Hakları Yüksek Komiser Yardımcısı Nada Al-Nashif’le dünyada yükselen İslamofobi ve Filistin'de yaşanan ağır insan hakları ihlalleri üzerine kapsamlı bir görüşme gerçekleştirdiklerini dile getiren Derya Yanık, “Son zamanda özellikle ABD ve Avrupa'da yükselen İslam ve Müslüman karşıtlığı tüm dünyayı tehdit eden bir hal aldı. Filistin'de yaşanan soykırıma uluslararası toplumun gösterdiği yetersiz tepkinin temelinde de ne yazık ki İslamofobi yer almaktadır. İsrail'in Filistin'de yaptığı katliam başta olmak üzere; müslüman azınlıkların maaruz kaldığı ırkçılık, ayrımcılık gibi ağır insan hakları ihlallerinin bir tezahürü olan İslamofobiyle mücadele etmek için yasal önlemlerden, eğitime ve medyanın rolüne kadar pek çok alanda uluslaraarası boyutlarıyla değerlendirmelerde bulunduk” ifadelerini kullandı. 

Muhabir: Ümit KAHRIMAN