Kahramanmaraş'ta Tarihi Keşif: 13 Bin Yıllık Dikiş Malzemeleri Bulundu
Kahramanmaraş'ta yer alan Direkli Mağarası'ndaki arkeolojik kazı çalışmaları, insanlık tarihine ışık tutacak yeni bulgulara ulaştı. Kazılarda, 13 bin yıl öncesine ait olduğu tahmin edilen kemikten yapılmış toplu iğne ve dikiş iğnesi gün yüzüne çıkarıldı. Bu bulgular, tarih öncesi dönemde yaşayan insanların günlük yaşamlarına ve el becerilerine dair önemli ipuçları sunuyor.

Geçirdiği kaza sonrasında kaldırıldığı hastanede 11 günlük yaşam mücadelesini kaybetti Geçirdiği kaza sonrasında kaldırıldığı hastanede 11 günlük yaşam mücadelesini kaybetti

Aa 20240728 35252410 35252409 Kahramanmarasta 13 Bin Yillik Oldugu Tahmin Edilen Dikis Malzemeleri Bulundu (1)
Anadolu'nun Kilit Noktası: Direkli Mağarası
Direkli Mağarası, Doğu Akdeniz'den Orta Anadolu'ya ve Kafkas coğrafyasından Doğu Akdeniz'e geçiş noktasında yer alması nedeniyle tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Mağarada gerçekleştirilen kazılar, bölgenin tarihine dair önemli yeni bilgiler sağlıyor.
Bu bulguların ışığında, bölgede yapılacak yeni kazı çalışmalarıyla tarih öncesi döneme ait daha fazla bilgi edinilmesi hedefleniyor.
Direkli Mağarası'ndaki keşif, tarih severler ve arkeoloji dünyası için büyük bir heyecan yaratırken, Anadolu'nun tarihsel zenginliğini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Kaynak: AA