Osmaniye’de Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi 2024 yılı 2. Hibe Programı kapsamında “Süt Sağım Makinesi Hibesi” müracaatlarının başladığı belirtildi.
Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem Kolabaş, yaptığı açıklamada, hibe programından Bahçe, Düziçi, Hasanbeyli, Kadirli, Merkez ve Sumbas üreticilerinin faydalanacağını kaydetti.


Hibe başvurularının Ekonomik Kalkınma Kümelerinde süt sığırı yetiştiriciliği ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan üreticilerin yararlanacağı ifade eden Kolabaş, şunları kaydetti:
“Başvurular 12 Şubat - 01 Mart 2024 tarihleri arasında alınacaktır. Başvurular Bahçe, Düziçi, Hasanbeyli, Kadirli ve Sumbas İçin İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine Merkez İlçe için Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne yapılacak. Verilecek hibe ile yararlanıcı sadece 1 adet Süt Sağım Makinesi satın alabilecektir. Hibe desteği başvurularında %70 oranında (KDV hariç) destekleme yapılacaktır. Hibe çağrısı kapsamında satın alınacak mal/malzemelerin KDV'si başvuru sahibi tarafından ödenecek. Bu çağrı programı ile bölgede süt sığırı yetiştiriciliği ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde, süt kalitesinin üst düzeyde tutulması planlanmaktadır. Üretim yapan yetiştiriciler için Süt Sağım Makinesi verilerek, üretim yapan çiftçilerimizin desteklenmesi, gelir düzeylerinin artırılması ve yaşam kalitelerinin iyileştirilmesi hedeflenmektedir.”
Kolabaş, “Süt Sağım Makinesi Hibesi” programının Bahçe, Düziçi, Hasanbeyli, Kadirli, Merkez ve Sumbas ilçelerindeki tüm çiftçilere hayırlı olması temennisinde bulundu.

2023 finansal sonuçları açıkladı 2023 finansal sonuçları açıkladı

Editör: Haber Merkezi