Türkiye Hokey Federasyonu (THF) tarafından Osmaniye'de düzenlenen Kadınlar ve Erkekler Açık Alan Hokey 1. Lig müsabakaları tamamlandı.
İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü hokey sahasında gerçekleştirilen müsabakalarda, kadın - erkek 16 takım mücadele etti.
Müsabakalar sonucunda kadınlarda Adana Hokey SK. ve Osmaniye Tempo 80 SK., erkeklerde Malatya Hokey takımı ile Amasya G.S.K. süper lige yükselen takımlar oldu.

Whatsapp Görsel 2024 05 09 Saat 11.48.08 309B067C
Müsabakalar sonunda başarılı takımlara kupa, sporculara madalyaları Gençlik ve Spor İl Müdür Yardımcısı Yücel Erdoğan, Şube Müdürü Şehmuz Can ile Hokey İl Temsilcisi Ahmet Gizlice tarafından verildi. 
Maçları takip eden Hokey Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ali Yıldırım, yaptığı açıklamada, başarılı takımları tebrik etti.

Oturarak voleybol oynuyorlar Oturarak voleybol oynuyorlar

I M G 20240506 101118
Federasyonun 22 yıllık geçmişe sahip olduğunu ifade eden Yıldırım, “2002 yılında kurulan 22 yıllık bir federasyonuz. Genç bir federasyon olmamıza rağmen uluslararası alanda özellikle Avrupa şampiyonalarında, kulüpler ve federasyon faaliyetlerinde çeşitli dereceler elde ettik. En son salon hokeyinde Avrupa'nın ilk sıralarında yer alma başarısını elde ettik. Kulüpler şampiyonasında da yine aynı şekilde çeşitli dereceler elde ettik” dedi.
Esendere Spor Kulübü sporcusu Beyza Demir, hokey sporunu sevdiğini ve çok sayıda faydasını gördüğünü belirterek genç arkadaşlarına bu sporu tavsiye etti.
İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü kaptanı Özlem Yılmaz, hokeyin güzel ve keyifli bir spor olduğunu söyledi. 
 

Muhabir: Ümit KAHRIMAN