Instagram'dan emsal karar o yaşın altındaki kullanıcıların hesapları gizlenecek Instagram'dan emsal karar o yaşın altındaki kullanıcıların hesapları gizlenecek

Son Dakika... İstanbul dahil olmak üzere 6 şehirde düzenlenen operasyonun ardından, Dilan Polat ile eşi Engin Polat'ın da tutuklandığı soruşturmada yeni bir son dakika gelişme yaşandı. Dilan Polat tahliye edildi.

1 Kasım 2023'te 6 ilde  ve devamında düzenlenen operasyonlarda, Dilan Polat ve Engin Polat başta olmak üzere 24 şüpheli gözaltına alınmıştı. Şirketlerde yapılan aramalarda dijital materyal ve defterlere el konulan Polat çiftinin de yer aldığı şüphelilerle ilgili yapılan soruşturmada MASAK ön inceleme raporu hazırlanmış, raporda tasfiye halindeki 3 firmadan aile bireylerine ait şirketlere sözde ticaret karşılığında sahte fatura kesilmesi yöntemiyle 200 milyon lira para girişi olduğu belirlenmişti.

İstanbul merkezli Ankara, Yalova, Ordu, Kırklareli ve Manisa'da 43 adrese eş zamanlı operasyon düzenlemişti. 

Geniş bir operasyon ve soruşturma kapsamında  Dilan ve Engin Polat'a ait bir medikal şirketin Ankara'da başka bir firmaya isim hakkını verdiğini, bu firmanın hesabındaki 1 milyon 800 bin liranın da ortakların kişisel hesaplarına aktarılmaya çalışıldığını tespit etmişti.
Hakimlik, 27 şirkete kayyum atanmasına hükmetmiş, Dilan Polat, Engin Polat ve Sıla Doğu'nun da aralarında bulunduğu şüphelilerden 16'sı tutuklanmıştı. 

Sulh Ceza Hakimliği, 14 Haziran'daki aylık tutukluluk incelemesinde, Dilan Polat'ın kardeşleri Can ve Sinem Sıla Doğu ile Can Polat, Gökay Bekar, Halit Polat, Harun Abak, Metin Yılmaz, Mustafa Özalp, Nilgün Yılmaz, Uğurcan Ayyıldız ve Zekai Tepe'nin adli kontrol hükümleri uygulanarak tahliye edilmesine hükmetmiş, diğer 5 şüphelinin tutukluluk halinin devamına karar vermişti.

Muhabir: Sedat Kaan ERAT