Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk tarafından gerçekleştirilen toplantıda 1 Ocak 2024 ten bu güne kadar Irak ve Suriye’nin kuzeyinde yapılan operasyonlarda 1521 teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi.

Tarsus’ta dehşet: 2 ölü, 1 yaralı Tarsus’ta dehşet: 2 ölü, 1 yaralı

SON 1 HAFTADA 94 TERÖRİST ETKİSİZ HÂLE GETİRİLDi
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), terörü kaynağında yok etme stratejisi kapsamında yürüttüğü sürekli ve kapsamlı operasyonlarla önemli başarılar elde etmeye devam ediyor. Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk yapmış olduğu toplantıda, son bir haftada gerçekleştirilen operasyonlarda, kırmızı listede yer alan bir teröristin de aralarında bulunduğu, 94 vatan hainin etkisiz hale getirildiğini söyledi.  

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan bu operasyonlarla birlikte, 1 Ocak 2024’ten bugüne kadar Irak ve Suriye’nin kuzeyinde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1.521'e ulaştı.

Aktürk, operasyonların etkin ve kararlı bir şekilde sürdüğünü vurgularken, Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 3 PKK’lı teröristin daha Habur’daki Hudut Karakolu’na teslim olduğunu belirtti. TSK, terör inlerine kilit vurmayı sürdürerek, Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde teröristlere ait çok sayıda mühimmat, mayın ve yaşam malzemesi ele geçirdiğini söyledi.

Aktürk, gerçekleştirmiş olduğu konuşmanın sonunda “Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde el yapımı patlayıcı sebebiyle yaralanan ve tedavi gördüğü Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 19 Temmuz’da şehit olan kahraman Piyade Yarbay Abdullah Cem Demirkan’a Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi ve terörle mücadelede azimle çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.
 

Kaynak: Milli Savunma Bakanlığı