Mersin’in Silifke ilçesinde Sarıkeçili Yörük bir ailenin çocuğu olan Mustafa Taş, YKS sözel puan sıralamasında 8 bin 699’uncu olarak Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümünü kazandı.

Silifke’de ailesiyle çadırda yaşayan Mustafa Taş, Mersin Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle hazırlandığı YKS’de gösterdiği başarı sayesinde istediği bölüme yerleşerek, hayali olan öğretmenliğe bir adım daha yaklaştı. Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Silifke Şubesinde YKS’ye hazırlanan Mustafa Taş, sözel puan sıralamasında 8 bin 699’uncu olarak Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümünü kazandı. Sınava hazırlık süreci boyunca yurtta kalan Taş, zaman zaman da ailesinin yanına giderek, onlara destek oldu.

Silifke’nin merkezine yaklaşık 105 kilometre uzaklıkta olan Özboynuinceli Mahallesi Susama mevkiinde yaşayan ailesinin yanına da sık sık giden Taş, çobanlık yapan babasına yardım etti. Ailesinin yanında keçi otlatıp, peynir yapımına yardım eden Taş’ın sınav süreci çadır, okul, kurs merkezi ve yurt arasında geçti. Yoğun bir sürecin ardından YKS’de gösterdiği başarı, hem kendisini hem ailesini hem de onu sınava hazırlayan öğretmenlerini mutlu etti.

“Hedefim öğretmen olup ülkeme, öğrencilerime faydalı olmak”

Mustafa Taş, parçası olduğu Yörük hayatını anlatarak, “Hareketli bir hayat. Burada keçilerle ilgileniyoruz, yemliyoruz, sağıyoruz, peynir yapıyoruz” dedi. Tüm bunlarla birlikte eğitim hayatını da sürdüren Taş, “Okuldan çıktıktan sonra Büyükşehir Belediyesinin kurs merkezine gidiyordum. Yurda döndüğümde ders çalışıyordum. Hafta sonu denemelerimiz oluyordu” diye konuştu.

Kurs merkezinin kendisini her yönden beslediğini söyleyen Mustafa Taş, “Özellikle unuttuğum bilgileri hatırlıyordum. Daha iyi bir çalışma ortamı sağladı. Öğretmenlerimiz çok iyiydi. Bizimle çok ilgilendiler. Soru sorduğumuzda hep çok yardımcı oldular” ifadelerini kullandı.

Kaldığı yurtta bol bol test çözerek sınava sıkı bir şekilde hazırlandığını kaydeden Mustafa şöyle devam etti: “Aklıma takılan bir şey olunca not aldım. Kurs merkezindeki öğretmenlerim yardımcı oldu. Sınavım iyi geçti. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümünü kazandım. Bundan sonraki hedefim öğretmen olup ülkeme, öğrencilerime faydalı olmak. Aileme de yardımcı olmak istiyorum. Okulum bittikten sonra ailem için iyi bir ev yaptırmak istiyorum.”

“Oğlum yılmadı, okudu”

Yaz-kış fark etmeksizin çadırda yaşayan Taş ailesi de çocuklarının başarısıyla mutlu oldu. Çobanlık yapan baba Halil Taş, “Çobanlık yapıyoruz. Hayatımız dağlarda” şeklinde konuştu. Oğlunun üniversiteyi kazanmasını ‘kendini kurtardı’ cümleleriyle değerlendiren Taş, yaz ve kış göçebe durumda oldukları için Mustafa’nın belirli dönemlerde okula gidemediğine değindi. Taş, “Allaha şükür kendini kurtardı. Sahil sıcak olduğundan erken göçüyorduk, o yüzden bir hafta, 10 gün okula gidemediği oldu. Yine aşağı göçerken de 2 hafta geç göçüyorduk, o zaman da 15-20 gün okula geç başladı” dedi.

ALKÜ’de Orta Doğu konusu ele alındı ALKÜ’de Orta Doğu konusu ele alındı

Halil Taş, tüm bunların arasında üniversiteyi kazanan oğluyla gurur duyduğunu söyleyerek, “Silifke’de yatılı kaldı. Yılmadı, usanmadı okudu. Gurur duyuyorum, seviniyorum. İnşallah diğer çocuklarım da üniversiteyi kazanır” ifadelerine yer verdi.

Büyükşehir Belediyesinin destekleri için teşekkür eden baba Taş, “Başkanıma, öğretmenlere ve bütün çalışanlarına teşekkür ediyorum. Mustafa’nın okumasında çok faydaları, çok yardımları oldu, bizleri yalnız bırakmadılar. Ellerinden ne geliyorsa yardım ettiler” diye konuştu.

“Hem bizleri hem ailesini gururlandırdı”

Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Silifke Şubesi Sorumlusu Gürkan Yüksek ise, eğitim süreci boyunca hem Mustafa’nın hem de ailesinin yanında olduklarını belirtti. Mustafa’nın parlak bir öğrenci olduğunu ifade eden Yüksek, "Eğitim süreci boyunca Mustafa’nın çalışmaları zaten hemen dikkatimizi çekti" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA