https://youtu.be/dR6K4fuSV08?t=34

Resmi Gazete'de bugün (14.09.2024) Resmi Gazete'de bugün (14.09.2024)

TRT 1 ekranlarının sevilen yarışma programı Sen Türkülerini Söyle, 23 Ağustos 2024 tarihinde yayınlanan final bölümüyle izleyicilerine veda etti. Programın bu sezonki finali büyük bir heyecanla takip edildi ve 2024 yılının şampiyonu belli oldu.

Programın jürisi, Aysun Gültekin, Özhan Eren, Emre Yücelen, Öykü Gürman ve İsmail Altunsaray gibi ünlü isimlerden oluştu. Sunuculuğunu ise müzik dünyasının tanınmış ismi Turgay Başyayla üstlendi. Jüri üyeleri, finale kalan yarışmacılar arasından en iyisini seçmek için zorlu bir değerlendirme sürecinden geçti.

FİNALE KALAN YARIŞMACILAR BÜYÜK ÖDÜL İÇİN YARIŞTI
Finalde, Samet Çağlar, Sıla Çalık, Gökhan Göçmen, Mesut Aksu, Meriç Tümen, Ceyhun Can, İlnur Cabadan ve Emre Tabur olmak üzere sekiz yetenekli yarışmacı, büyük ödül olan 750 bin TL'yi kazanmak için sahne aldı. Yarışmanın finali, izleyicilerin büyük ilgisini çekti ve herkes, 2024 Sen Türkülerini Söyle finalini kimin kazanacağını merakla bekledi.

2024 YILININ ŞAMPİYONU GÖKHAN GÖÇMEN OLDU
Programın üçüncü sezonunu kazanan isim Gökhan Göçmen oldu. 10 hafta süren zorlu bir mücadelenin ardından, Göçmen yarışmanın büyük ödülü olan 750 bin TL'nin sahibi olmayı başardı. Gökhan Göçmen yarışma sürecinde 5 defa bölüm birinciliğini kazandı. Söylediği türküleri adeta yaşayarak seslendiren Gökhan Göçmen, gösterdiği performansla hem jürinin hem de izleyicilerin gönlüne taht kurmayı başardı. Göçmen, zaferini coşkuyla kutladı.

URUM GARİBİ TÜRKÜSÜ ONA BÜYÜK ÖDÜLÜ KAZANDIRDI
Sözleri anonim olan ve bestesini Çukurova Bölgesinin yiğit aşığı Gül Ahmat Yiğit’e ait olan Urum Gelini türküsüyle sahneye gelen Gökhan Göçmen, sesi ve kemanıyla adeta salonu mest etti.

Gökhan Göçmen

GÖKHAN GÖÇMEN KİMDİR?
Gökhan Göçmen, 17 Ocak 1990 tarihinde İstanbul Bakırköy'de doğdu. Aslen Ardahanlı olan Göçmen, ortaöğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2009 yılında Ege Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Ses Eğitimi Bölümü'ne girdi. 2016 yılında mezun olduktan sonra Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde Pedagojik Formasyon eğitimi aldı.

Müziğe olan ilgisi küçük yaşlarda başladı; babasının da müzisyen olması, Göçmen'in müzikle olan bağını kuvvetlendirdi. Şan eğitimi almasının yanı sıra telli ve yaylı çalgılarla da ilgilendi. Günümüzde hem müzik kariyerine devam ediyor hem de Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı bir lisede müzik öğretmenliği yapıyor. Göçmen’in başarıları arasında Üniversiteler Arası Halk Müziği Solo Ses Uzun Hava Dalında Türkiye Birinciliği ve TRT Halk Müziği Ses Yarışması Ege Bölgesi Birinciliği gibi ödüller de bulunuyor.

SEN TÜRKÜLERİNİ SÖYLE'NİN SON ŞAMPİYONU: GÖKHAN GÖÇMEN
Göçmen, müzik dünyasındaki başarılarına bir yenisini daha ekleyerek Sen Türkülerini Söyle programının 2024 yılı şampiyonu oldu. Yarışmada gösterdiği üstün performans ve kazandığı ödül, müzik kariyerine büyük bir ivme kazandıracak gibi görünüyor.

Kaynak: TRT