Adana'da düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) kapsamında, "Sağır Sultan" adlı sahne gösterisi izleyicilerle buluştu. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı iş birliğiyle Adana Havalimanı'nda gerçekleşen etkinlikte, Kültür ve Medeniyet Vakfı'nın düzenlediği gösteri, büyük ilgi gördü.

İnsanlık Tarihine Dokunan Koreografi
Devlet Halk Dansları Topluluğu'nun sanatçıları, insanlık tarihindeki iyilik ve kötülüğün mücadelesini sahneye taşıdı. Balkanlardan Türki Cumhuriyetlere kadar uzanan coğrafyalardaki zorlukları, Gazze'de yaşanan mezalimi ve bu topraklarda yeşeren umudu simgeleyen koreografi, izleyicilerden tam not aldı. Gösteri, kötülükle olan imtihanın yanı sıra, insanlık için bir umut mesajı taşıdı.

Atmaca da TEKNOFEST'TE sergileniyor Atmaca da TEKNOFEST'TE sergileniyor

Teknofest Sağır Sultan (3)

Selçuk Bayraktar'dan Duygusal Mesaj
TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı ve Kültür ve Medeniyet Vakfı kurucularından Selçuk Bayraktar, gösterinin ardından sahnede yaptığı konuşmada, dünyadaki karanlık gidişata dikkat çekti. Gazze'ye yönelik saldırılara vurgu yapan Bayraktar, “Kadim medeniyetimizin değerlerinden aldığımız ilhamla, böylesine derin bir gösteriyi kurguladık,” dedi. Bayraktar, sanatın insanlık üzerindeki etkisine de değinerek, gösterinin herkesin ruhuna dokunan bir kompozisyonla hazırlandığını belirtti.

Umut Mesajı Veren Sanat
Bayraktar, gösterinin kadim kültürümüzden esinlenerek hazırlandığını ve sanatçıların büyük bir özveriyle performans sergilediğini vurguladı. “İnsanlık, bu amansız gidişata sanatla ‘dur’ diyerek hepimizin yüreğine umut serpti,” ifadeleriyle gösterinin önemini vurgulayan Bayraktar, Devlet Halk Dansları Topluluğu Sanat Yönetmeni Yıldız Çankaya'ya çiçek takdim ederek teşekkür etti.

Kaynak: AA