20 EYLÜL BİM AKTÜEL İNDİRİMLERİ | BİM 20 Eylül Cuma aktüel kataloğunda bu hafta 20 EYLÜL BİM AKTÜEL İNDİRİMLERİ | BİM 20 Eylül Cuma aktüel kataloğunda bu hafta

Medyabar'ın haberine göre, Dünya genelinde endişe yaratan Maymun Çiçeği virüsü, Türkiye'de de alarma neden oldu. Sakarya'da, virüs taşıdığı şüphesiyle bir kişi karantinaya alındı.

Geçtiğimiz aylarda Afrika kıtasının dışına çıkarak hızla yayılan Maymun Çiçeği virüsü, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından küresel halk sağlığı acil durumu olarak ilan edilmişti. Bu gelişme, dünya genelinde ciddi tedbirlerin alınmasına yol açtı.

Sakarya’da yaşanan olay, Türkiye'nin de bu küresel sağlık krizinden etkilenebileceğini gözler önüne serdi. Edinilen bilgilere göre, 34 yaşında ve Senegal uyruklu olduğu öğrenilen bir kadın, Maymun Çiçeği virüsü şüphesiyle Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde karantinaya alındı. Kadının, geçtiğimiz günlerde Afrika’dan Türkiye’ye geldiği belirtiliyor.

Hastanede yoğun güvenlik önlemleri altında izole edilen kadının durumu yakından takip ediliyor. Yetkililer, kesin tanı konulmadan önce geniş çaplı bir inceleme başlatıldığını ifade ederken, hastane çevresinde de gerekli tedbirlerin alındığını bildirdi.

Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşları paniğe kapılmamaları konusunda uyararak, olası belirtiler karşısında sağlık kuruluşlarına başvurulması gerektiğini vurguladı. Halk sağlığını korumak amacıyla, hastalığın yayılma riskine karşı tüm tedbirlerin alındığı belirtildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ