İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), yaptığı açıklamada sel ve su taşkınlarına ilişkin bilgileri paylaştı. AFAD, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, 21-22 Eylül tarihlerinde ülke genelinde aşırı yağışlar nedeniyle 405 sel ve su baskını, 62 heyelan ve 204 mahsur kalma olayı yaşandığını bildirdi. Açıklamada, "Mahsur kalan vatandaşlarımızın tamamı ekipler tarafından kurtarılmış olup, güvenli alanlara alınmıştır," ifadeleri yer aldı.

Trabzon’da Kayıp Vatandaşın Cansız Bedenine Ulaşıldı
Trabzon’un Sürmene ilçesi Çavuşlu Mahallesi’nde sağanak yağış sonrası camiye gitmek için evinden ayrılan işitme engelli 65 yaşındaki Ali Kemal Demir, iki gün önce kaybolmuştu. AFAD, bu kayıp vakasına ilişkin olarak, “Kayıp vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılmıştır,” açıklamasını yaptı ve ailesine başsağlığı diledi.

Kahramanmaraş'ta Yıldırım Çarpması Sonucu Bir Kişi Hayatını Kaybetti
Kahramanmaraş'ta aniden bastıran sağanak yağmur hayatı durma noktasına getirdi. Yağış sırasında Onikişubat ilçesinde bir vatandaş, ağaca yıldırım düşmesi sonucu hayatını kaybetti. Ayrıca, trafikte sürücüler zor anlar yaşarken, bir AVM’nin çatısının çökmesi de paniğe neden oldu.

OSMANİYE’DE ARAÇ SAHİPLERİ DEPREM ENKAZINDAN YOLLARA SIÇRAYAN ÇİVİ VE VİDALARDAN DOLAYI DERTLİ OSMANİYE’DE ARAÇ SAHİPLERİ DEPREM ENKAZINDAN YOLLARA SIÇRAYAN ÇİVİ VE VİDALARDAN DOLAYI DERTLİ

Trabzon’da Sağanak Yağış Sele Dönüştü
Trabzon'da cuma günü etkili olan sağanak yağış, özellikle Araklı, Sürmene, Arsin ve Yomra ilçelerinde sel ve heyelanlara yol açtı. Metrekareye 165 kilogram yağış düşmesi sonucu cadde ve sokaklar sular altında kaldı, ev ve iş yerlerinin bodrum katlarını su bastı. Araklı-Bayburt kara yolu ulaşıma kapanırken, park halindeki araçlar suya gömüldü.

Sel Sonrası Deniz Kahverengiye Döndü
Sel ve heyelanların ardından yapılan temizlik çalışmaları sürerken, derelerden akan çamurlu su Karadeniz'in kıyı şeridinde denizin rengini değiştirdi. Kahverengiye dönen deniz suyu, dronlarla görüntülendi ve bu değişim dikkat çekti.

Afetler 12 Mahalleyi Etkiledi
Trabzon Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, Araklı, Arsin ve Sürmene ilçelerinde 12 mahallenin sel, heyelan ve taşkınlardan etkilendiği bildirildi. Hasar tespit çalışmaları sürerken, 93 iş yeri, 7 konut ve 120 dekar tarım arazisinin zarar gördüğü belirtildi.

Selde Kayıp Kişinin Cesedi Denizde Bulundu
Trabzon’un Pelitli Mahallesi'nde sahilde gezinen vatandaşlar, denizde hareketsiz bir bedene rastlayıp durumu polise bildirdi. Yapılan incelemeler sonucunda, cesedin iki gün önce Sürmene’de selde kaybolan Ali Kemal Demir'e ait olduğu belirlendi. Demir’in cenazesi otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edilecek.

Muhabir: Haber Merkezi