TUSAŞ'a saldıran teröristin kimliğinin belirlendiğini açıklayan Yerlikaya, "Hainin, PKK terör örgütü üyesi Rojger kod adlı Ali Örek olduğu tespit edildi" ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin havacılık ve savunma sanayiinde stratejik bir yere sahip olan TUSAŞ tesislerine yönelik düzenlenen terör saldırısı, büyük bir şok yarattı. Ankara Kahramankazan’daki TUSAŞ tesisleri, 23 Ekim’de gerçekleştirilen bu hain saldırıyla sarsıldı. Saldırıda 5 kişi şehit oldu, 22 kişi de yaralandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından yapılan açıklamalara göre, saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden birinin kimliği netleşmiş ve PKK üyesi Rojger kod adlı Ali Örek olduğu belirlendi.

SON DAKİKA! BAKAN AÇIKLADI... TUSAŞ’a Saldıran Teröristin Kimliği Belli Oldu SON DAKİKA! BAKAN AÇIKLADI... TUSAŞ’a Saldıran Teröristin Kimliği Belli Oldu

PKK üyesi Rojger kod adlı Ali Örek öldü mü?

PKK üyesi Ali Örek, kod adıyla Rojger olarak bilinen terörist, saldırının hemen ardından etkisiz hale getirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıya katılan iki teröristten birinin kimliğinin kesinleştiğini ve bu kişinin Ali Örek olduğunu kamuoyuna duyurdu. 

Ali Örek, PKK’nın uzun yıllardır faaliyette olan militanlarından biri olarak biliniyor. Terör örgütünün birçok kanlı saldırısında yer aldığına dair istihbarat bilgileri mevcut. TUSAŞ tesislerine yönelik bu saldırı, Örek’in katıldığı en alçak eylemlerden biri olarak kayıtlara geçti.

Muhabir: BEKİR BURAK CANBOLAT