Son günlerde Türkiye’de büyük yankı uyandıran bir gelişme yaşandı. AK Parti iktidarı, çevrimiçi oyun platformu Roblox'u, içeriklerinde çocuk istismarına neden olabilecek unsurlar barındırdığı gerekçesiyle yasaklama kararı aldı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bu yasağın gerekçesini "Çocukların istismarına neden olacak içerikler barındırması" olarak duyurdu.

Roblox’tan İlk Açıklama: Çalışmalar Devam Ediyor

Türkiye'deki kullanıcılar, Roblox'a erişim engeli ile karşılaştıktan sonra, platformdan ilk açıklama geldi. Roblox, X/Twitter üzerinden hem Türkçe hem de İngilizce olarak şu mesajı paylaştı:

Ormanda çıkan yangın kontrol altına alındı Ormanda çıkan yangın kontrol altına alındı

"Dün Türkiye'de Roblox'a erişim engeli geldi. Roblox'u en kısa süre içinde tekrar kullanılabilir hâle getirebilmek için ilgili yetkililerle birlikte çalışıyoruz."

Roblox'un bu açıklaması, platformun tekrar erişilebilir hale gelmesi için gerekli adımları atacağına işaret ediyor. Ancak, şu an için kesin bir açılma tarihi verilmiş değil. Yetkililerle yapılan görüşmelerin sonuçlarına bağlı olarak, Roblox'un ne zaman tekrar kullanılabilir hâle geleceği hakkında daha fazla bilgi verileceği bekleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ