Programda, Karacaoğlan Yerleşkesi ve ilçe yerleşkelerinin imkanları, eğitim öğretim faaliyetleri, değişim programları, sportif ve sosyal alanlar hakkında bilgi verdi.

Ayrıca OKÜ’nün engelli dostu, dijital bir üniversite ve çevreci alt yapısı ile öğrencilerin tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte olduğuna dikkat çekti.

İnsansız hava aracı "KORAL" kargo taşıyacak İnsansız hava aracı "KORAL" kargo taşıyacak

OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Osmaniye'nin doğal güzellikleriyle tanınan bir şehir olduğunu belirterek, Karacaoğlan Yerleşkesi’nin yeşil kampüs olarak Green Matrix sıralamasında üst sıralarda yer aldığını ifade etti.

Bir 1 kişi, haber odası ve yazı görseli olabilir

Engelle erişilebilirlik alanında birincilik ödülüne sahip olan OKÜ’nün, öğrencilerin ve çalışanların hayatını kolaylaştırmak için sürekli yenilik üretmeye çalıştığını vurguladı.

İş birliği ve uzmanlaşmayı çok önemsediklerini, Osmaniye’ye, üniversiteye ve Türkiye’ye değer sağlayacak herkesle ortak çalışmaya hazır olduklarını belirtti.

Öğrenci dostu bir üniversite olarak, öğrencilerin huzuru ve başarısı için devletin sağladığı tüm imkanları iyi bir şekilde kullandıklarını söyleyen Prof. Dr. Turgay Uzun, iyi akademisyenleri OKÜ’ye çekmek istediklerini ve mevcut akademisyenlerin yetkinliklerini arttırma motivasyonu sağladıklarını belirtti.

Bu dinamik sürecin bir parçası olarak akademik yükselme kriterlerini yenilediklerini ve çıtayı daha da yukarıya çıkardıklarını ifade etti. OKÜ’nün, kaliteli ve belirli alanlarda uzmanlaşmış, dünyanın her yerinde çalışabilecek akademisyenleri bünyesine katma amacında olduğunu vurguladı.

Çok sayıda işbirliğinden bahseden Rektör Uzun, TÜBİTAK programlarını takip ettiklerini, öğrencilerin katıldığı projeler ve uluslararası Avrupa Birliği projelerini çok önemsediklerini belirtti.

Bir 2 kişi, televizyon, haber odası ve yazı görseli olabilir

Diğer paydaşlarla, kalkınma ajansları, özel ve kamu kurumları ile ortak yürüttükleri projelerde genç akademisyenlerin ve öğrencilerin yer almasını önemsediklerini söyledi. Klasik eğitim sisteminin yerini modern eğitim sistemine bırakması gerektiğini belirten Rektör Uzun, birlikte öğrenme sistemi denilebilecek yeni bir sistemin oluşması gerektiğini ve bu yönde hazırlıkların sürdüğünü ifade etti.

Konuşmalarının sonunda Rektör Uzun, CNN Türk Tercih Zamanı programının sunucusu Cem Seymen’i OKÜ’ye davet etti.

Kaynak: OKÜ