Rektör Uzun, Bengü Türk TV’de 10 Eylül 2024 saat 21.00’de yayınlanan “Ankara Hattı” isimli programa katıldı.

Programa çevrimiçi olarak katılan Uzun, sunucu Aybala Girgeç Derviş’in sorularını yanıtladı.

Türkiye’nin siyasi gündeminin ele alındığı programda konuşan Rektör Uzun, son günlerde gündemde yer alan 8 yaşındaki Narin’in katledilmesi hakkında önemli noktalara değinerek görüşlerini paylaştı.

Narin'in katili kim? narin nasıl öldürüldü, narin cinayetinde son gelişmeler Narin'in katili kim? narin nasıl öldürüldü, narin cinayetinde son gelişmeler

Rektör Uzun, “Bu üzücü olayın herhangi bir siyasi harekete malzeme edilmesi son derece rahatsız edicidir. Söz konusu hareketin, gerek bölgede gerekse diğer yerlerdeki olayları kendi siyasi propagandasına dönüştürme çabası üzücü, ancak şaşırtıcı değildir. Hayatını kaybeden evladımızın kimliği ne olursa olsun, bu olay hepimizi derinden yaralamıştır. Devletin tüm kurumları, olayın aydınlatılması ve sorumluların adalet önüne çıkarılması için gereken her türlü çalışmayı titizlikle sürdürmektedir. Ancak, bu acı olayın terör örgütünün uzantısı olan bazı yapılar tarafından siyasi propaganda malzemesi olarak kullanılmasını kabul etmek mümkün değildir. Türk milleti, bu tür girişimlerin farkında olup, ahlaki açıdan da bu tür yaklaşımları şiddetle reddetmektedir. Hiçbir olay, cansız bedenler üzerinden siyasi malzeme haline getirilemez ve bu tutum kamu vicdanında mahkûm olacaktır,” dedi.

Muhabir: BEKİR BURAK CANBOLAT