Osmaniye Belediyesi tarafından Rahime Hatun Mahallesi Muhtarı İsa Kama’ya kazaların yoğun olarak yaşandığı kavşağa kendince çözüm aradığı için ceza yazıldı.

Kama, mahalle sakinlerinin de isteği üzerine iki sene önce belediyeye dilekçe ile başvurarak her gün kazaların yaşandığı Hilmi Karaboran, 9046 ve Şehit Süreyya Atalay kavşağı için çalışma yapılması talebinde bulundu. 

Belediye trafik komisyonundan cevap alamayan mahalle muhtarı Kama, araç lastikleri ve dubalarla sürücülerin dikkatini çekerek yavaşlamasını sağlamaya çalıştı.

Rahime Hatun Mahallesi Muhtarı İsa Kama’nın yaptığı işlemi usulsüz bulan Osmaniye Belediyesi ekipleri, lastiklerden yapılan kavşağı bozarak, mahalle muhtarı için kontrol ve tespit tutanağı tanzim etti.

Kama, yaptığı açıklamada, belediyenin duyarsızlığına çözüm aramak isterken yine belediye tarafından cezaya maruz kaldığını söyledi.

TAG OSMANİYE BATI KAVŞAĞI AÇILDI TAG OSMANİYE BATI KAVŞAĞI AÇILDI

Yetkililerin telefonlarına bile cevap vermediği ifade eden Kama “Söz konusu yerden herkes geçebilir ve kaza yapabilir. Her gün iki tane kaza olan yerde iki seneden beri resmi dilekçelerimize rağmen ilgililer ve yetkililer telefona bile cevap vermiyor. Halkımızı düşünerek kazanın eksik olmadığı yere tedbir amaçlı, muhtarlığımızca levhalar konuldu. Belediye yetkilileri çözüm bulalım demek yerine muhtarlığımıza ceza kesti. Burada görevimizi yapmamıza engel olunmuştur. Başkan Kadir Kara, böyle sorumsuzluğa nasıl göz yumar. Görev yapmak suçsa halkın talebine karşılık verilmiyorsa suçlu ben değil belediyedir. Bundan sonra her kazadan ve ölümden tek sorumlu belediye ve yetkilileridir. Ben görevimi yaptım, yapmayan ve ceza kestirenler utansın. Bundan sonraki ve bundan sonraki kaza tutanaklarını mahallem adına savcılığa bizzat verilecektir. Ben burada mazlumun yetimin öksüzün ezilmişin kaza yapmış mağdur olmuş engelli kalmış kolu kırılmış kafası kırılmış mücadelemiz halk içindir. Ceza işi olunca belediye piyasaya çıkmış ben cezaya razıyım sen kavşağı yap” dedi.

Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi