CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kadirli'de katıldığı açılış töreninde emekli maaşlarına dair önemli vaatlerde bulundu. Özel, en düşük emekli maaşının CHP iktidarında önce asgari ücrete, ardından 1,5 asgari ücret düzeyine çıkarılacağını belirtti.

Kadirli'de Açılış Töreni
Özgür Özel, Kadirli'deki açılış törenine katılarak kentte yapılan yatırımlara değindi. Törende, kent lokantaları, asfalt plenti tesisi, Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik Merkezi, turistik koşu ve yürüyüş yolu, çocuk oyun alanı gibi projeler hizmete açıldı.

Özel, kent lokantalarının esnafı zora sokmadan, öğrencilere uygun fiyatlı, sağlıklı yemekler sunmayı amaçladığını söyledi. Özellikle öğrencilerin faydalandığı bu lokantalarda yemeklerin diyetisyen ve gıda mühendislerinin denetiminde hazırlandığını vurguladı.

Özgür Özel Kadirli Emekli Maaşı2

"Asfaltlanmamış Yol Kalmayacak"
CHP lideri, Kadirli’deki yol çalışmalarına da değinerek Osman Nuri Saygılı Asfalt Üretim Tesisi'nin açılışını yaptı. Bu tesis sayesinde ilçede asfaltlanmamış yol kalmayacağını belirtti ve CHP’ye yönelik eleştirilere asfalt şantiyesiyle yanıt verdiklerini dile getirdi.

Yer Fıstığı Üreticilerine Destek Sözü
Kadirli'nin yer fıstığı üretimiyle bilinen bir ilçe olduğunu hatırlatan Özel, üreticilerin taleplerini dinleyerek fıstık işletme tesisleri kurulacağı müjdesini verdi. Bu tesislerin, üreticilere güvenli bir alım ve depolama imkanı sağlayacağını belirtti. Ayrıca, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın da bu projede aktif rol alacağını ifade etti.

Antalya'da Balıkçılar kıyasıya yarışıyor Antalya'da Balıkçılar kıyasıya yarışıyor

Emekli Maaşları Artacak
Özel, emekli maaşlarının asgari ücrete eşitlenmesi ve zamanla 1,5 katına çıkarılması konusunda da CHP'nin kararlı olduğunu söyledi. Emeklilerin yaşam koşullarının iyileştirileceğini belirten Özel, CHP iktidarında emeklilerin ekonomik sıkıntılardan kurtulacaklarını vurguladı.

Beyaz Güvercinler Uçuruldu
Törenin sonunda yapılan açılışların ardından beyaz güvercinler uçurularak barış ve umut mesajı verildi.

Kaynak: AA