Özellikle odun ateşinde pişirilen D Börekler, nar gibi kızarmış birçok çeşidiyle dikkat çekiyor.

Peynirin farklı çeşitlerinden kıymalı, patatesli, ıspanaklı ve ısırganlı gibi çeşitli yeşilliklerle yapılan bu lezzet dolu yiyecek, hem tavada hem de sacda pişirilerek sunuluyor. D Börek'in bu zengin çeşitliliği, Osmaniye'ye özgü bir tat olarak damaklarda unutulmaz bir iz bırakıyor.

Yerel halk tarafından büyük bir özenle hazırlanan D Börek, Osmaniye'yi ziyaret edenlerin mutlaka tatması gereken lezzetler arasında yer alıyor. Her bir çeşidi ayrı bir tat sunan bu börek, bölgenin gastronomi kültürüne katkıda bulunmaya devam ediyor.

Ispanaklı D Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

1.      Öncelikle hamurundan başlayalım. Malzemeleri karıştırıp güzelce yoğuralım. Çok yumuşak bir hamur olmaması lazım o yüzden suyunu yavaş yavaş ekleyelim.

2.      Hamuru yoğurunca bir 10 dakika dinlensin. Mandalina büyüklüğünde alıp beze yapalım beklesin biraz.

3.      Gelelim  iç harcına; ıspanaklar doğrayıp güzelce yıkayıp süzelim ve süzülünce az bir şey tuzla ıspanakları elimizle hafifçe ovalım.

4.      Bir taraftan da soğanı ince bir şekilde doğrayalım. Yağda pembeleşene kadar pişirelim.

5.      İçine salçasını ve baharatları ekleyelim ve süzmüş olduğumuz ıspanakları derin bir kaba alalım.

6.      Üzerine sıcak soğanı dökelim, karıştıralım. Tadına tuzuna bir bakalım eksik varsa atabilirsiniz.

7.      Geçelim yapılışına; beze yaptığımız hamuru alıp tatlı tabağı büyüklüğünde açalım.

8.      Uç kısmına iç harcını koyup diğer ucunu üzerine kapatıp çay bardağı altının yardımı ile fazlasını keselim.

9.      Tavada pişirelim. Arkalı önlü iki tarafını da pişirin ve servise hazır.

Peynirli D Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

Un, yoğurma kabına alınır tuz eklenir. Su yavaş yavaş eklenerek hamur yoğrulur. Kolay açılması için bezelere ayrılır dinlenmeye bırakılır. İç için peynire ince doğranmış yeşil soğan maydanoz eklenir güzelce karıştırılır. Bu arada teflon tava ocağa katılır altı yakılır kısık ateşte ısınmaya bırakılır. Beze yapılan hamur tatlı tabağı büyüklüğün de açılır iç harcından resimdeki gibi katılır diğer yarım üzerine kapatılır kenarları kesilerek yapıştırılır. Teflon tavada arkalı önlü pişirilir. Pişen böreklere sıcakken tereyağı sürülür.

OSMANİYELİ KIBRIS GAZİLERİ, 50 YIL SONRA SAVAŞTIKLARI TOPRAKLARA UĞURLANDI OSMANİYELİ KIBRIS GAZİLERİ, 50 YIL SONRA SAVAŞTIKLARI TOPRAKLARA UĞURLANDI

Muhabir: BEKİR BURAK CANBOLAT