OSMANİYE VALİSİ YILMAZ, MUZ HASADI YAPTI OSMANİYE VALİSİ YILMAZ, MUZ HASADI YAPTI

Programa Vali Yılmaz ile birlikte Tarım Orman İl Müdürü Erdem Kolabaş, Şube Müdürü Mehmet Poyrazoğlu, Yeniköy Muhtarı ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Vali Yılmaz, programda yaptığı konuşmada, Osmaniye’de soya üretiminin her yıl artış gösterdiğini belirterek, 2023 yılında il genelinde 18 bin dekar alanda soya ekimi yapıldığını ve 7.020 ton üretim gerçekleştirildiğini vurguladı. TÜİK 2023 yılı verilerine göre, Osmaniye’nin Türkiye genelinde soya üretiminde 2. sırada yer aldığını ifade eden Yılmaz, dekara verim ortalamasının il genelinde 390 kg civarında olduğunu kaydetti.

2024 yılı için soya ekim alanının 29 bin dekara ulaşması ve üretimin 11.600 ton civarında olması bekleniyor. Ayrıca, Tarım Bakanlığı tarafından 2024 yılında bu proje kapsamında 258 çiftçiye 34 ton soya tohumu dağıtıldığına ve projenin %75’inin hibe olarak 1.800.000 TL devlet katkısı ile desteklendiğine dikkat çekti. Projenin, Osmaniye merkez ve köyleri ile Toprakkale, Kadirli ve Düziçi ilçelerinde soya üretimini artırmayı hedeflediğini belirten Yılmaz, devletin her zaman çiftçilerin yanında olduğunu vurguladı.

Program sonunda, Vali Dr. Erdinç Yılmaz ve İl Müdürü Erdem Kolabaş, çiftçilere bol bereketli ve kazançlı bir üretim sezonu dilediler.

Muhabir: BEKİR BURAK CANBOLAT