Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde “1. Yaşar Kemal Kadirli Buluşmaları” etkinliği düzenleneceği bildirildi.

Kadirli Belediyesi tarafından organize edilecek ve Yaşar Kemal Vakfı tarafından da desteklenecek etkinlik 5-6 Ekim de yapılacak.

Etkinliklerde Yaşar Kemal’in hayata bakış açısı ve eserleriyle Türk ve Dünya edebiyatındaki yeri anlatılacak.

Belediye Başkanı Mustafa Mert Olcar, yaptığı açıklamada, Türk edebiyatının ustalarından Yaşar Kemal anısına 5 Ekim Cumartesi ve 6 Ekim Pazar günü düzenlenecek etkinliklere herkesi davet etti.

Yıkılan cami enkazında Fransızlar tarafından atılıp patlamayan top mermisi bulundu Yıkılan cami enkazında Fransızlar tarafından atılıp patlamayan top mermisi bulundu

Yaşarkemal1

Olcar, “Her yıl çeşitli etkinliklerle Türkiye’nin ve Çukurova’nın önemli değerlerinden Yaşar Kemal’in sanat ve kültürüne sahip çıkacağız. Yaşar Kemal Vakfı’nın katkılarıyla etkinliklere tüm halkımız davetlidir” dedi.

PROGRAM DETAYI
Etkinlikler, Cumartesi günü saat 15.00’da Prof. Dr. Turan Güven Kültür Merkezi’nde Belediye Başkanı Mustafa Mert Olcar ve Ayşe Semiha Baban’ın (Yaşar Kemal'in Eşi) katılımıyla başlayacak. Kent Müzesi’nin ve serginin gezilmesi ile devam edecek. 6 Ekim Pazar günü ise Karatepe Aslantaş Müzesi, Yaşar Kemal kültür Evi ve Anavarza Ören Yeri gezisi düzenlenecek. 

Muhabir: Ümit KAHRIMAN