OSMANİYELİ KIBRIS GAZİLERİ, 50 YIL SONRA SAVAŞTIKLARI TOPRAKLARA UĞURLANDI OSMANİYELİ KIBRIS GAZİLERİ, 50 YIL SONRA SAVAŞTIKLARI TOPRAKLARA UĞURLANDI

Kentin en büyük sorunlarından biri olan yol bozuklukları, özellikle bu bölgede bir türlü çözüme kavuşmuyor.

Mahalle sakinleri, uzun süredir bozuk olan yolların bir an önce onarılmasını bekliyor. Evinin bulunduğu caddedeki yolun durumu hakkında konuşan bir mahalle sakini, yetkililerden acil çözüm talep ettiklerini vurguladı.

“YOLUN ORTASINDA HALI BİLE VAR”

Yolda yapılan çalışmalar sonrasında açık kalan çukurların ortasında bir halı bulunduğunu ifade eden vatandaş, “Tam olarak ne zamandır bu halde olduğunu hatırlamıyorum ama aylardır bir türlü çözüme kavuşmayan yolumuz artık bizi bezdirdi. Nedenini bilmiyorum ama belki çukuru kapatmak için ya da caddenin pisliğine güvenen biri yolun ortasına halı atmış,” dedi.

Mahalleli, mevcut durumun caddeleri adeta bir patika yol haline getirdiğini belirterek, “Patika yolda çöp olmaz, hatta bu halde olan bir yolda yürümek bile mümkün değil,” diye ekledi. Cadde üzerindeki atıkların birikmesi, hem çevre sağlığını tehdit ediyor hem de mahalle sakinlerinin günlük yaşamını olumsuz etkiliyor.

“SANAYİDEN ÇIKAMAZ OLDUK”

Mahalle halkı, kendi kendine çözümler bulmanın yanı sıra, yetkililere de çağrıda bulunarak, bu durumun acilen giderilmesini istiyor. Özellikle çocukların ve yaşlıların bu yolları kullanmakta zorlandığını belirten vatandaşlar, “Gelecek nesiller için daha yaşanabilir bir mahalle istiyoruz. Arabalarımız da perişan halde. Sanaiden çıkamaz olduk.” diyorlar.

Editör: Sedat Kaan Erat