LG, Berlin'de yeni nesil ev asistanı ThinQ ON'u tanıtacak LG, Berlin'de yeni nesil ev asistanı ThinQ ON'u tanıtacak

Osmaniye’de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) kapsamında dağıtılan domates ve biber fidelerinden elde edilen ürünlerin hasadı Vali Dr. Erdinç Yılmaz’ın katılımıyla yapıldı.
Bahçe İlçesi Arıklıkaş Köyü Buğdaycık Mevkisinde düzenlenen programa, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Bahçe Kaymakamı Aziz Kayabaşı, Bahçe Belediye Başkanı Zeynel Mete Kadıoğlu, Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem Kolabaş, Bahçe Ziraat Odası Başkanı Fatma Şahin, İlçe kurum müdürleri katıldı.
Üreticilerimizden yetiştirilen ürünler hakkında bilgi alan Vali Dr. Erdinç Yılmaz daha sonra patlıcan, domates ve biber hasadı yaptı. 
Üreticilerimize bereketli bir hasat dönemi dileyen Vali Yılmaz, “Bugün Bahçe İlçemizin Arıklıkaş Köyünde, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında, biber ve domates yetiştiriciliğinin geliştirilmesi ve üretimi artırma projesi kapsamında, 32 çiftçimize, % 75 destekli olarak 100.000 adet domates ve 187.500 adet biber fidesi olmak üzere toplamda 287.500 adet domates ve biber fidesi dağıtılmıştır. Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünün, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi Kapsamında (TAKEP) uygulanan Domates ve Biber Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesinin, toplam proje bedeli 1.500.000 TL’ dir. Bunun %25’lik kısmı olan 375.000 TL çiftçi katkısı, geriye kalan %75’lik kısmı olan 1.125.000 TL ise Bakanlığımızca hibe olarak karşılanmıştır. İlçemizde uygulanan domates ve biber yetiştiriciliğinin geliştirilmesi ve üretiminin arttırılması projesi çerçevesinde, 32 çiftçimize toplamda 1.125.000 TL hibe desteği sağlanmıştır. Proje kapsamında domates fidesinde çeşit olarak; Kuzey köy, Pembe köy ve Gülçin fide çeşidi, biber fidesinde ise Bayrak, Lale, Semerkant çeşidi kapya biber fidesi dağıtılmıştır. Bahçe İlçesinde toplam 2.280 dekar alanda sebze üretimi yapılmaktadır. İlçemizde ekonomik olarak en fazla sebze yetiştiriciliği içinde bulunduğumuz Arıklıkaş Köyü Buğdaycık Ovasında yapılmakta olup bu bölgede yapılan toplam sebze alanı 450 dekardır. Çiftçilerimize, üreticilerimize hayırlı bol kazançlar diliyoruz. Kadim, tarihi eskilere dayanan Bahçe İlçemizde her türlü sebze, meyve doğal ve çok kaliteli üretilmektedir. Bahçe İlçemizin çiftçilerine, böyle güzel üretimler yapıp ekonomimize katkı sağladıkları için çok teşekkür ediyorum. Hayırlı olmasını diliyorum. ”dedi.

Kaynak: Haber Merkezi