TOPRAKKALE YOLUNDA LAĞIM AKINTISI HALK SAĞLIĞINI ETKİLİYOR TOPRAKKALE YOLUNDA LAĞIM AKINTISI HALK SAĞLIĞINI ETKİLİYOR

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında düzenlenecek “15 Temmuz Şehitleri Sancak Koşusu”, “Demokrasi Bilinci, Elden Ele Taşınan Bir Bayrak Yarışıdır” sloganıyla Türkiye’nin 81 il merkezinde gerçekleştirilecek.
Bu özel etkinlik, milli birlik ve beraberlik ruhunu topluma göstermek ve 15 Temmuz’da şehit olanların anısını yaşatmak amacıyla düzenleniyor. 
Koşu sırasında her sporcu, 100 metre koştuktan sonra ay yıldızlı sancağı diğer sporcuya devredecek ve toplamda 2.500 metre mesafe kat edilecek. 
Osmaniyeli sporcular da bu anlamlı koşuda yer alarak, milli birliğimizi ve direncimizi simgeleyen ay yıldızlı sancağı gururla taşıyacak.
Koşu, 15 Temmuz 2024 Pazartesi günü saat 20.35'te  tüm illerde aynı anda başlayacak.  Osmaniyede ise Devlet Bahçeli Meydanı Şehitler  Anıtı önünde  gerçekleşecek. Güvenlik ve sağlık personeli, koşu boyunca sporcularımıza eşlik edecek ve gerekli önlemleri alacak. 
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, şehitler anısını nesilden nesile aktarmak amacıyla, sancak koşusunun her yıl düzenlenmesi planlanıyor.
Osmaniyeli sporcuların katılımıyla gerçekleşecek bu anlamlı etkinliğe, tüm vatandaşlar davet edildi.

Muhabir: Ümit KAHRIMAN